acerinox
10,18€
  • -0,03€
  • -0,29%

El benefici net d'Acerinox va caure un 43,9% durant el primer trimestre de l'any, fins als 33 milions d'euros des dels 58 milions del mateix període de l'any previ. Respecte al quart trimestre, el benefici ha millorat un 103%.

La xifra de negoci, 1.202 milions d'euros, ha disminuït un 4% respecte al mateix període de l'any anterior, mentre que l'EBITDA generat durant el trimestre, 90 milions d'euros, ha estat un 24% inferior al del mateix període de l'any anterior, principalment per la debilitat de preus a Europa i Àsia.

L'amortització, 46 milions d'euros, ha pujat un 12% a causa que s'han començat a amortitzar els nous equips en Acerinox Europa.

El capital circulant d'explotació, 807 milions d'euros, s'ha incrementat en 47 milions d'euros, a causa principalment de l'increment d'activitat durant el trimestre. La partida de clients ha augmentat en 51 milions i reflecteix l'augment del 6% a la facturació respecte al trimestre precedent.

El flux de caixa operatiu ha estat de 47 milions d'euros. Després de pagar 30 milions en inversions, la companyia ha obtingut un cash flow lliure de 17 milions d'euros. El grup ha dut a terme un programa de recompra d'accions i, com a conseqüència d'això, s'ha comprat autocartera durant el trimestre per import de 49 milions d'euros.

El deute financer net el 31 de març de 2019 ha estat de 573 milions d'euros (552 el 31 de desembre de 2018).

Acerinox té el 31 de març línies de crèdit per import de 1.874 milions d'euros, de les quals el 22% estan disponibles.

PERSPECTIVES

Acerinox ha explicat que els inventaris a Europa i els Estats Units es troben a nivells raonables, d'acord amb la informació disponible, i s'espera que les importacions es mantinguin controlades en ambdues regions, malgrat que les condicions de mercat segueixen sent molt competitives.

En aquest context, la companyia ha afegit que la seva "competitivitat" li permetrà mantenir la tendència positiva dels resultats durant el segon trimestre.

Noticias relacionadas

contador