ep acero
EUROPA PRESS
10,15€
  • -0,08€
  • -0,78%

ArcelorMittal (-4,71%) i Acerinox (-2,67%) han estat els dos pitjors valors de l'IBEX 35 aquest dimarts. Les dues companyies es ressenten al parquet després de la retallada de JP Morgan davant els seus negres perspectives del sector de l'acer europeu respecte al miner.

  • 24,31€
  • -0,12%

Concretament, la companyia nord-americana assegura que "veiem el sector miner millor posicionat per rendir millor que el de l'acer tenint en compte les seves valoracions".

Pel que fa a Arcelor, l’entitat li ha reduït el preu objectiu des dels 36,5 euros fins als 26,5 euros per acció (encara que segueix veient-li un recorregut alcista del 37,3% respecte als seus actuals nivells). Finalment, manté la seva recomanació de 'sobreponderar' malgrat aquesta rebaixa.

Per la seva banda, l'entitat rebaixa el preu objectiu d'Acerinox des dels 11,80 euros als 10,60 euros per acció, que segueix implicant un potencial alcista del 15,2%. En aquest cas, reitera, a més, la seva recomanació d’'infraponderar'.

JP Morgan creu que "el comportament de l'acer a la part final del cicle es veu caracteritzat per una mínima apreciació del seu preu i una inflació dels costos de les matèries primeres, cosa que acaba reduint els seus marges". Per tant, la companyia recomana mantenir valors que ja hagin descomptat aquest deteriorament del sector que es preveu.

I és que, per la seva especial exposició als cicles macro, les acereres estan sent un dels sectors més castigats aquest any. Fins al moment, Arcelor es deixa un 35% al parquet i Acerinox, més d'un 24%.

Noticias relacionadas

contador