• El marge brut es redueix fins els 622 milions d'euros des dels anteriors 844 milions
  • Els resultats d'operacions financeres cauen fins els 86 milions des dels 296 milions
  • Els actius dubtosos s'han reduït un 6,1% respecte el desembre, fins 3.339 milions d'euros

El benefici d'Unicaja ha baixat un 26% en el primer semestre, fins als 138 milions d'euros des dels anteriors 187 milions d'euros. El marge d'interessos del banc andalús ha caigut fins als 299,4 milions d'euros des dels 351 milions, mentre el marge brut s'ha reduït fins a 622 milions d'euros des dels anteriors 844 milions.

Destaca sobretot el desplomi dels resultats d'operacions financeres, fins a 86 milions des dels anteriors 296 milions. Per la seva banda, les despeses d'explotació han baixat fins a gairebé 330 milions des dels anteriors 352 milions. A més, els sanejaments i altres resultats s'han reduït gairebé a la meitat, fins a 123 milions des de 243 milions.

Unicaja explica que “en relació amb el marge d'interessos, en el primer semestre s'ha vist afectat per l'escenari de tipus d'interès, en mínims històrics i propers a zero, i, en aquest semestre en particular, per la rotació de les carteres de deute dut a terme a finals de 2015. Malgrat l'impacte negatiu d'aquests factors sobre el rendiment de l'actiu, el marge de clients es manté estable, a causa del reflex paral·lel en els costos de finançament. L'agregat del marge d'interessos i les comissions puja a 403 milions d'euros durant el primer semestre”.

Llegiu també: Braulio Medel abandona la presidencia de Unicaja, le sustituye Manuel Azuaga

ELS ACTIUS DUBTOSOS ES REDUEIXEN PERÒ SUPEREN ELS 3.300 MILIONS D'EUROS

Respecte als resultats per operacions financeres, l'entitat andalusa assenyala que “la gestió activa de les inversions en renda fixa ha permès que el Grup Unicaja Banco hagi aconseguit 86,4 milions de resultats per operacions financeres, encara que aquest import és inferior al de l'exercici anterior a causa de les significatives plusvàlues realitzades en el mateix”.

Finalment, els actius dubtosos s'han reduït un 6,1% respecte al desembre, fins a 3.339 milions d'euros. La taxa de morositat ha baixat fins al 9,9% des de l'anterior 10%, mentre els immobles adjudicats disponibles per a la venda han baixat fins a 1.052 milions d'euros des d'1.113 milions.

Llegiu més:

Unicaja prepara su salida a bolsa con el lastre de las cláusulas suelo

Unicaja Banco prepara su salida a bolsa con la amenaza de las cláusulas suelo

Caja España, condenada a devolver el dinero cobrado por una cláusula suelo

Santos Llamas, el presidente de Caja España que acabó siendo moroso de la entidad

CaixaBank nombrará presidente a Jordi Gual en sustitución de Isidre Fainé

Consultorio de análisis técnico: Bankia, Repsol, Telefónica, CaixaBank y seis títulos más bajo la lupa

contador