tecnicas reunidas bolsa portada

El benefici net de Técnicas Reunidas durant el primer trimestre de l'any va ser de 0,5 milions d'euros, xifra que implica una caiguda del 98,5% enfront dels 36,8 milions del mateix període de fa un any. La companyia ha explicat que aquests comptes s'han vist impactats "pel descens del resultat financer, a causa d'unes pèrdues per transaccions en moneda estrangera grans, relacionades amb la depreciació del dòlar davant l'euro durant el període".

  • 8,84€
  • 3,45%

Els ingressos de la companyia van registrar un descens fins al març del 16,3%, fins als 1.161,1 milions d'euros, en trobar els principals projectes en execució en fase d'enginyeria i construcció, segons ha explicat la companyia.

Juan Lladó, conseller delegat de Técnicas Reunidas, ha manifestat que 2018 ha arrencat "de manera sòlida, però a un ritme lent"

Els ingressos de la divisió de petroli i gas han baixat un 17,4%, situant-se en 969.900.000 d'euros. Els ingressos relacionats amb aquestes indústries van representar la immensa majoria de la facturació total (84%).

Les vendes de la divisió d'energia van decréixer un 6,8% durant el primer trimestre, fins als 170.400.000 d'euros. El cicle combinat de Tierra Mojada per Fisterra Energy (Mèxic), el projecte de biomassa de Teeside per MGT Teeside (Anglaterra) i la planta de carbó de Turow per Polska Grupa Eneretyczna (Polònia), van ser els que més van aportar als ingressos de la divisió, ha precisat la companyia.

Durant el primer trimestre de 2018, l'EBIT va ser de 4,9 milions d'euros (davant els 55,5 milions del primer trimestre del 2017) i el marge operatiu va ser del 0,4% enfront del 4,0% del mateix període de l'any passat. L'EBITDA, per la seva banda, ha passat de 60,7 milions d'euros durant el primer trimestre de 2017 fins als 9,1 milions durant el primer trimestre de 2018.

El resultat operatiu, segons ha explicat l'empresa, s'ha vist afectat per factors no recurrents: no es van iniciar projectes a les àrees de petroli i gas el 2017, a causa del retard d'adjudicacions i cancel·lacions de projectes. A més, també es va veure impactat per una major dificultat de recuperar, en la conjuntura de crisi actual, els sobrecostos incorreguts durant les últimes fases de projectes específics.

REITERA OBJECTIUS

Técnicas Reunidas ha reiterat els seus objectius per a aquest any 2018. La companyia espera que les vendes se situïn entre els 4.300 i els 4.600 milions d'euros, recollint "l'impacte del retard en el començament de projectes ja adjudicats". Pel que fa al marge EBIT, el manté entre un 1,5% i un 2,5%, "amb una recuperació progressiva al llarg de l'any".

La companyia ha manifestat el seu compromís amb la política de remuneració a l'accionista.

Juan Lladó, conseller delegat de Técnicas Reunidas, ha manifestat que 2018 ha arrencat "de manera sòlida, però a un ritme lent". Lladó ha afegit que aquest any "estem començant a veure la llum al final d'un llarg túnel. Estem treballant intensament per afrontar el que pot ser l'última etapa de la crisi del petroli. Som optimistes respecte al futur, basant-nos en la recuperació de la indústria, en una cartera d'oportunitats -més gran i més activa- i en el reconeixement dels nostres clients".

Noticias relacionadas

contador