ep nadia calvino comparecela comisioneconomiaempresacongreso
MARTA FERNÁNDEZ/EUROPA PRESS

El Ministeri d'Economia encara no prendrà una decisió sobre Bankia. La titular del ram, Nadia Calviño, ha explicat al Congrés que, vistos els resultats de l'entitat i tenint en compte la seva cotització actual en borsa, no hi ha "urgència".

  • 1,78€
  • 2,65%

El Govern no ha fixat encara la seva posició sobre el futur de Bankia i de moment no veu la necessitat de fer-ho immediatament. Encara no veu urgent triar entre complir el termini acordat per a la desinversió de la participació del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que actualment està a l'entorn del 61%, o ampliar-lo. El termini compromès expira a finals de 2019.

"(Bankia) Té resultats més que correctes, per tant no veiem urgència en vista de la cotització al mercat en aquest moment de prendre cap decisió", ha apuntat la màxima responsable econòmica del Govern durant la seva primera comissió d'Economia al Congrés.

Executar a hores d'ara una venda de la participació del FROB en Bankia podria no ser la millor opció, a causa del baix preu al qual cotitza el banc a l'actualitat. Els seus títols es negocien ara mateix a uns 3,3 euros, molt per sota del preu de venda establert en les dues úniques desinversions que ha realitzat l'autoritat. Ampliar aquest termini podria ser una opció, però de moment el departament que dirigeix ​​Calviño no s'ha decantat per ella.

La ministra d'Economia i Empresa ha explicat que aquest criteri és el del seu departament, que el comparteix amb la direcció de Bankia, una entitat que està "ben gestionada d'acord amb criteris i graus d'exigència normals de les entitats financeres".

En tot cas, la titular d'Economia ha manifestat que "més important que córrer" és "prendre la perspectiva de maximitzar la recuperació de les ajudes" públiques que va rebre l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri en el marc de la seva reestructuració.

Noticias relacionadas

contador