ep jose ignacio goirigolzarri presentaplan estrategico 2018-2020bankia 20180704190306
EUROPA PRESS - Archivo

Bankia ha trencat l'aliança amb Aviva Europa després de tancar la compra del seu negoci d'assegurança. L'entitat ha comprat el 50% restant de Caixa Granada Vida i Cajamurcia Vida per 226 milions. Les dues entitats estaven controlades per Aviva en el marc de la seva aliança amb BMN.

  • 1,78€
  • 2,65%

En un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Bankia ha informat del tancament de l'operació un cop obtinguda l'aprovació de l'autoritat de competència i la no oposició de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions.

Anteriorment, a finals de febrer, el grup presidit per José Ignacio Goirigolzarri havia avançat la seva intenció d'adquirir el 50% de Caixa Granada Vida, que estava en mans d’Ahorro Andaluz (participada en un 50% per Unicaja i Aviva), i el 50 % de Caixa Múrcia Vida i Pensions, titularitat d'Aviva Europe.

Aquests acords s'emmarquen dins el procés de reordenació del negoci de bancassegurances posat en marxa per Bankia després de la fusió amb Banc Mare Nostrum.

Després de la fusió bancària, es van iniciar les converses que van desembocar en l'acord, a finals del passat mes de febrer, pel qual Aviva va vendre la seva participació del 50% en les dues a Mapfre per 225 milions.

Noticias relacionadas

contador