ep brexit- easyjetdejade9 en bolsala ralentizacionreservasbrexit
EUROPA PRESS - Archivo

Easyjet assumeix el cop de l'epidèmia de coronavirus a les seves operacions. L'aerolínia britànica ha reconegut aquest dijous que preveu tancar 2020 amb les primeres pèrdues anuals de la seva història i que els seus nombres vermells abans d'impostos poden arribar a 845 milions de lliures (més de 930 milions d'euros).

La companyia explica que les restriccions a la mobilitat li comportaran operar al 25% de la seva capacitat. I, a conseqüència d'aquesta frenada a l'activitat i a les pèrdues, diu adéu al dividend. Com a comparació, abans de la pandèmia, el benefici anual de l'aerolínia de baix cost era de 427 milions de lliures.

I hi ha més derivades. El seu conseller delegat Johan Lundgren ha assumit la pressió a la qual es troben els seus estats financers i que, per això, la companyia podria sol·licitar més ajudes públiques. De fet, Easyjet ja va obtenir un préstec del Govern britànic per valor de 600 milions de lliures.

I ja ha hagut de prendre mesures, eliminant 4.500 llocs de treball. A més de vendre actius, amb els quals va aconseguir altres 600 milions.

SENSE PREVISIONS FINANCERES PER A 2021

Quant a com s'ha traduït la crisi al seu negoci, la companyia britànica reconeix una caiguda del 50% del nombre de passatgers, fins a 48 milions.

I quant al futur, no fa previsions. "En aquest escenari, donat l'actual nivell d'incertesa a curt termini, no seria apropiat marcar previsions financeres per a l'exercici fiscal 2021", assumeix la companyia.

Noticias relacionadas

contador