ep sede de duro felguera en gijon
EUROPA PRESS - Archivo

La companyia d'enginyeria asturiana Duro Felguera repunta un 9% a la borsa després de sol·licitar ajuda al fons de rescat del Govern per a empreses estratègiques, així com al Govern d'Astúries, segons ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,54€
  • -0,55%

Com va informar Bolsamanía, l'empresa ja va comunicar el 22 de juliol la seva intenció d'acollir-se a aquest fons, pel fet que travessa una delicada situació financera des de molt abans de la pandèmia.

El seu objectiu és "afermar" les activitats "tradicionals" de l'empresa, "reformular" les activitats internacionals fins avui i "impulsar" noves línies de negoci en les quals troba potencial, com la digitalització i l'economia verda.

"El consell ha constatat que, a conseqüència de l'impacte econòmic derivat de la pandèmia, la companyia està travessant dificultats per a mantenir la seva activitat normal", va subratllar la firma el 22 de juliol.

"El consell d'administració, amb aquest pas, també reafirma el seu convenciment que aquesta decisió no sols no contradiu, sinó que pot ajudar a la necessària incorporació de tot el capital privat que estigui disposat a comprometre's amb el projecte industrial a llarg termini de la companyia", va agregar.

FONS DE RESCAT

A principis de juliol, el Govern central va aprovar la creació del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques, dotat amb 10.000 milions d'euros i gestionat a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

El fons s'articula a través de diversos instruments, com ara la concessió de préstecs participatius, l'adquisició de deute subordinat o la subscripció d'accions o altres instruments de capital. L'import dels dividends, interessos i plusvàlues que resultin de les inversions que es realitzin s'ingressaran al Tresor Públic.

Segons va explicar el Govern, el fons s'adreça a societats que troben dificultats severes de caràcter temporal a conseqüència de la situació generada per la Covid-19 i que siguin considerades estratègiques per diversos motius, com ara el seu impacte social i econòmic, la seva rellevància per a la seguretat, la salut de les persones, les infraestructures, les comunicacions o la seva contribució al bon funcionament dels mercats.

La companyia asturiana va registrar unes pèrdues de 9 milions d'euros fins a març després d'anotar una provisió de 10 milions d'euros en els resultats del primer trimestre de l'any per l'escenari d'incertesa generat per la crisi sanitària del coronavirus. Per part seva, la facturació es va reduir gairebé a la meitat, fins a 45,5 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador