ep junta generalaccionistasduro felguera 2017
EUROPA PRESS

Duro Felguera tanca aquest dilluns amb una pujada del 20,45% (ha arribat a pujar gairebé un 30%) després de conèixer divendres a la tarda que Petroza Limited, societat inversora del grup d'empreses Treza Assets Management, té intenció de comprar un 24,3% de la companyia amb l'objectiu de convertir-se en accionista estable i participar en el sanejament que garanteixi la viabilitat d'aquesta.

  • 0,54€
  • -0,55%

Petroza Limited va comunicar divendres que ha subscrit un acord amb Inversions Somió, propietat de la família Álvarez Arrojo, per a l'adquisició d'aquest paquet representatiu del 24,3% de Duro Felguera per un import aproximat de 12 milions d'euros.

"Estem molt satisfets amb aquesta operació que ens permet prendre un participació important de la companyia. La nostra intenció és convertir-nos en un accionista estable i participar en el sanejament d'aquesta companyia de referència al seu sector per garantir la seva viabilitat futura", ha assegurat el soci fundador de Petroza, Mauricio Treviño Zambrano, empresari mexicà.

"Notícia positiva, perquè marca una referència de valoració i sembla avalar el pla de capitalització del balanç", assenyalen els experts de Banc Sabadell.

La proposta de reestructuració del balanç contempla la realització d'un ajust de deute i una ampliació de capital dinerària de 125 milions d'euros, així com l'emissió de bons convertibles en accions que seran subscrits pels bancs creditors i que donaran dret a convertir deute en accions en un termini de fins a 5 anys.

L'import del deute a convertir per aquests bons seria de 233 milions d'euros a canvi de fins al 35% del capital social.

La Junta General d'Accionistes (el 14 de juny, en primera convocatòria) ha d'aprovar l'operació. La reestructuració reduiria el nivell d'endeutament fins a uns 85 milions d'euros, segons la pròpia companyia.

Noticias relacionadas

contador