ep recursossupermercados dia
Marta Fernández Jara - Europa Press

La por al coronavirus porta setmanes provocant un consum fora del que és habitual als supermercats. Els ciutadans acumulen aliments en previsió, i aquesta manera d'actuar va quedar evidenciada aquest dilluns en la Comunitat de Madrid després que s'anunciés el tancament de centres educatius durant 15 dies.

Dia

  • 0,01€
  • 2,33%

De moment no hi ha manca de provisions als supermercats, però és cert que s'observa una certa falta de productes a causa de la compra massiva de la gent. Durant la tarda d'aquest dilluns, els supermercats madrilenys mostraven escassetat de molts aliments. Carn, pasta, arròs i pollastre han estat els més sol·licitats.

Aquest situació té el seu reflex a la borsa, i aquest dimarts DIA es dispara un 20%. Cal recordar que Mercadona ha presentat avui resultats, millorant un 5% les vendes i el benefici. L'alarma també ha arrasat les botigues de Mercadona, provocant llargues cues. Fonts del sector recorden que Espanya és el país amb la millor distribució d'Europa.

REBOT DESPRÉS DE LA PATACADA

La marcada pujada de DIA s'emmarca dins del rebot generalitzat a la borsa espanyola i en la resta de borses europees després de la patacada de la passada jornada provocat per la guerra de preus del petroli i la ràpida expansió del virus pel món. L'Ibex, que es va deixar ahir un 8%, puja avui prop d'un 4%, amb Repsol, IAG, Santander i BBVA al capdavant.

Al Mercat Continu hi ha bastants valors que pugen amb força al costat de DIA. Deoleo avança un 13%, seguit per Urbas (+12,5%), Duro Felguera (+11%); Nyesa (+10,9%); Abengoa (+10,5%); Repsol (+10,3%) o Service Point (+10%).

Noticias relacionadas

contador