ep deutsche bank 20181130180203
DEUTSCHE BANK

El govern d'Alemanya vol salvar Deutsche Bank. Per aconseguir-ho, estudia com facilitar una fusió amb Commerzbank, l'altre gran banc del país. Després d'aquesta notícia, les accions de l'entitat han repuntat un 5,81% a la borsa de Frankfurt. Un respir per als títols de la companyia, que ha perdut més d'un 50% del seu valor borsari el 2018.

El ministre de Finances, Olaf Scholz, i el director executiu de Deutsche Bank, Christian Sewing, s'han reunit per veure si es poden realitzar alguns canvis legislatius que redueixin els costos de la fusió, segons la informació de Bloomberg.

Deutsche estudia convertir-se en un "holding" per facilitar una possible fusió. El problema està en que podria desencadenar una gran càrrega fiscal, perquè el banc podria necessitar revalorar els seus actius. Les converses estan en una fase inicial, de manera que també s'han posat altres opcions sobre la taula, com buscar noves inversions dels actuals o nous accionistes.

Des del Ministeri de Finances es rebutja fer declaracions respecte a aquest assumpte. Per la seva banda, Deutsche Bank remet a anteriors declaracions del director executiu, en què apuntava que no hi ha intenció de fer cap moviment estratègic d'importància durant els propers 18 mesos.

Noticias relacionadas

contador