arcelormittal-voit-sa-croissance-se-poursuivre
23,76€
  • 0,22€
  • 0,93%

ArcelorMittal va guanyar un 65% menys durant el primer trimestre de l'any. La cotització de la de l'acer no va trigar a ressentir-se després d'aquest anunci i, ara, entitats com Deutsche Bank i JP Morgan en rebaixen el preu objectiu encara que segueixen mantenint el seu consell de 'comprar' i li atorguen encara potencial alcista.

El banc alemany no veu "catalitzadors a curt termini" per Arcelor. A més, reconeixen que "hem rebaixat les nostres previsions per a la companyia i no esperem que la seva cotització es recuperi abans del tercer trimestre de l'any". Per tant, retalla el preu des dels 29 euros fins als 25 (respecte als nivells de 16,69 euros del títol).

En el cas de JP Morgan, el banc d'inversions nord-americà afirma que Arcelor ha estat "colpejada per la realitat" i veuen "la fluixa demanda a Europa" com un dels seus principals vents en contra. Malgrat tot, és un dels seus valors preferits dins del sector i retallen el seu preu des dels 23 euros fins als 20 euros, creient encara en el potencial alcista de l'empresa.

La acereria va explicar durant la presentació dels seus resultats trimestrals que la caiguda important en els resultats pels baixos preus de venda es deu a l'increment de les importacions a Europa i a l'augment del preu de les matèries primeres, especialment el mineral de ferro.

El resultat d'explotació va registrar un descens durant el primer trimestre de 2019 i se situa als 769 milions de dòlars, enfront dels 1.569 milions de dòlars durant el primer trimestre del 2018. L'EBITDA durant el primer trimestre de 2019 es va contraure un 34,2% (1.652 milions) respecte a l'EBITDA de 2.512 milions del primer trimestre de 2018. L'empresa va precisar que aquesta variació reflecteix fonamentalment una "evolució desfavorable" del diferencial entre costos i preus.

Noticias relacionadas

contador