ep arcelormittal ha aprobado una inversion superior a 12 millones de euros orientada a la
ARCELORMITTAL - Archivo
25,47€
  • -0,06€
  • -0,22%

Els experts de Deutsche Bank eleven aquest divendres el seu preu objectiu sobre ArcelorMittal fins als 17 euros des dels 16 previs, la qual cosa suposa atorgar-li un potencial de pujada proper al 10% des dels actuals preus de cotització. Pel que fa a la recomanació, reiteren 'comprar-la'.

Aquesta millora arriba després dels resultats que l'acerera va presentar aquest dijous, quan va anunciar unes pèrdues de 516 milions fins al setembre. Malgrat això, aquests comptes van estar per sobre del que estimava el consens i, en opinió de Deutsche Bank, han servit per tranquil·litzar el mercat tot i que persisteixen els vents en contra.

ArcelorMittal ha registrat un EBITDA durant el tercer trimestre estant de 1.060 milions d'euros, per sobre de les expectatives de mercat. Deutsche Bank esperava un EBITDA de 969 milions de dòlars davant els 935 milions de dòlars previstos pel consens. Això es va deure principalment en un millor rendiment en les unitats relacionades amb l'acer, mentre que la mineria va ser una decepció tot i que, en última instància, va estar en línia amb les xifres del consens per 2019, indica el banc alemany.

"Elevem el preu objectiu. (...) Veiem un marge per a l'assoliment dels objectius", afegeixen aquests experts.

ArcelorMittal va registrar pèrdues de 572 milions de dòlars fins setembre davant el benefici atribuït de 3.956 milions de dòlars comptabilitzat un any abans. Els seus comptes van incloure un impacte negatiu extraordinari de 1.100 milions de dòlars en relació amb les mesures implementades per a la compra d'ArcelorMittal Itàlia i pel deteriorament de la valor dels actius fixos d'ArcelorMittal USA, davant els 595 milions de dòlars comptabilitzats entre gener i setembre de 2018.

Per la seva banda, les vendes de la siderúrgica van sumar 55.101 milions de dòlars, un 4,5% menys que durant els nou primers mesos de l'any anterior, mentre que el resultat brut d'explotació (EBITDA) va caure un 48,6%, fins als 4.270 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador