ep arcelormittal ha aprobado una inversion superior a 12 millones de euros orientada a la
ARCELORMITTAL - Archivo
23,76€
  • 0,22€
  • 0,93%

Arcelor Mittal (+8%) ha entrat en números vermells després de registrar unes pèrdues de 516 milions d'euros entre gener i setembre. Una xifra que contrasta amb els guanys de 3.956 milions que es va apuntar durant el mateix període de l'any anterior. Malgrat això, l'acerera es dispara gràcies a la seva sortida d'Itàlia i als avenços de la guerra comercial.

La Xina i els EUA han acordat eliminar els aranzels addicionals que s'han estat imposant en la seva estira i arronsa comercial. El gegant asiàtic ha informat que aquesta era la gran condició per segellar l'acord de 'fase u' entre les dues majors economies del món.

Arcelor també li deu la seva pujada a Itàlia. La acerera va pujar amb ganes (+4,06%) el 4 de novembre després de conèixer que InvestCo Italy, consorci participat per la companyia, va enviar a Ilva una notifiación de retirada de l'acord de compra de l'empresa.

I tot, després que el govern italià eliminés la protecció "necessària" perquè l'acerera pogués dur a terme el seu pla estratègic al país transalpí.

De tornada als resultats d'Arcelor: les seves vendes entre juliol i setembre van arribar als 16.634 milions de dòlars (15.021 milions d'euros), un 10,2% menys que durant el tercer trimestre del 2018, mentre que l'EBITDA de la multinacional va retrocedir un 61%, fins als 1.063 milions de dòlars (960 milions d'euros).

"Com es va anticipar, continuem enfrontant condicions de mercat difícils durant el tercer trimestre, caracteritzades pels baixos preus de l'acerbva declarar Lakshmi N. Mittal, president i conseller delegat d'ArcelorMittal. Que va subratllar que l'empresa manté el seu enfocament en les seves iniciatives per millorar el rendiment amb la prioritat de reduir els costos, adaptar la producció i centrar-se en garantir que el negoci mantingui un flux de caixa positiu.

Noticias relacionadas

contador