arcelormittal, acero, arcelor
23,76€
  • -0,04€
  • -0,17%

InvestCo Italy, consorci participat per ArcelorMittal, ha enviat a Ilva un avís de retirada de l'acord de compra de la companyia, després que el govern italià hagi eliminat la protecció "necessària" perquè l'acerera pugui dur a terme el seu pla estratègic al país. Durant la jornada d'aquest dilluns, les accions de la companyia han estat les terceres més alcistes de l'IBEX amb un repunt del 4,06%.

Segons ha traslladat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'acord de compra estudiava la possibilitat de renunciar a l'operació en el cas d'un canvi de les condicions necessàries per implementar el seu pla industrial.

D'aquesta manera, després que el parlament italià hagi eliminat des del passat diumenge 3 de novembre la protecció "necessària" perquè la companyia pugui implementar el seu pla sense risc de "responsabilitat penal", ArcelorMittal ha decidit donar per finalitzat l'acord.

A més, les decisions emeses pel tribunal penal de Tàrent obliguen els representants d'Ilva a completar certes mesures abans del proper 13 de desembre de 2019, cosa que segons la companyia, els propis representants han transmès la seva impossibilitat de complir, cosa que també impossibilitaria la implementació del pla industrial d'ArcelorMittal.

Al mateix comunicat, la companyia siderúrgica cita "altres successos greus i independents de la voluntat de l'empresa" que han portat a una "incertesa operativa" que hauria afectat "significativament" la capacitat de dur a terme les necessàries operacions a Ilva per operar la planta de Taranto.

Noticias relacionadas

contador