ep archivo   punto de recarga repsol
REPSOL - Archivo

Els analistes de Deutsche Bank han elevat el preu objectiu de Repsol fins a 15,90 euros per acció des dels anteriors 14,20 euros per títol i han reiterat el consell de compra sobre el valor.

  • 14,73€
  • -1,57%

Aquests experts han elevat la previsió de beneficis per al conjunt de les petrolieres europees, ja que han augmentat un 20%, fins als 90 dòlars per barril, la seva estimació per al preu mitjà del cru Brent el 2022. Per al 2023, n'han elevat el pronòstic un 14%, fins als 81,50 dòlars.

"La invasió russa d'Ucraïna ha afegit risc i volatilitat a la indústria global del petroli i del gas, en uns mercats que ja mostraven signes clars d'una creixent estretor subjacent", expliquen aquests experts.

Segons la seva valoració, només pels nivells actuals d'inventaris, el preu del petroli Brent als 90 dòlars està justificat. Això implica que els mercats estan assignant al cru una “prima de risc addicional” de 20 dòlars per barril.

Després d'aquesta valoració, han millorat la previsió de beneficis per a les petrolieres europees en un 39% i un 28% per al 2022 i el 2023, respectivament, situant-se un 12% i un 4% per sobre del consens.

Això els ha portat a elevar un 8% el preu mitjà de les petrolieres europees. "Shell continua sent la nostra primera opció, seguida per BP i després, per Repsol", expliquen. Per contra, han rebaixat la recomanació sobre TotalEnergies i OMV "per la seva exposició a Rússia".

Noticias relacionadas

contador