ep archivo   la sede nacional de repsol
Cézaro De Luca - Europa Press - Archivo

Repsol no s'immuta aquest dimarts i opta per les pujades en borsa (+1%) malgrat la decisió del Govern espanyol de carregar les petrolieres part del cost de les ajudes al transport.

  • 14,88€
  • -0,53%

L'Executiu va anunciar aquest dilluns un paquet d'ajudes directes al transport per subvencionar la compra de carburants que estan valorades en 500 milions d'euros. Segons la proposta, aquestes seran finançades entre els pressupostos de l'Estat i les companyies distribuïdores i comercialitzadores del combustible, si bé està per concretar la quantia a repartir i com aplicaria aquesta contribució especial a cadascuna de les companyies.

Els experts de Banc Sabadell reconeixen que la notícia és negativa per a Repsol, però assumeixen que l'impacte és "limitat" atès que la mesura seria transitòria i que l'import -500 milions- es repartiria entre l'Estat i les companyies.

"Tenint en compte una possible assignació per a Repsol de 250 milions d'euros, l'impacte seria limitat i se situa en menys de l'1,5% de capitalització", apunten des del banc.

Al Consell de Ministres del 29 de març, entre altres mesures, s'espera que el Govern doni a conèixer com aplicaria aquesta possible contribució especial a les diferents distribuïdores i comercialitzadores de combustible, així com la durada d'aquesta contribució especial.

contador