• Per la seva banda, Cryan ha estat a càrrec del banc des del 2015 i el seu mandat expirava el 2020
cbdeutschebank12

Deutsche Bank ha nomenat Christian Sewing com el seu nou conseller delegat, després de cessar John Cryan. El nou executiu del banc alemany és especialista en banca minorista, cosa que ha plantejat alguns dubtes sobre la seva capacitat per impulsar l'àrea de banc d'inversió de l'entitat.

  • 16,53€
  • -0,77%

Les accions de l'entitat alemanya pugen un 3,2% després de conèixer aquest nomenament. Christian Sewing supervisava fins ara la divisió de bancs privats i comercials del banc, que inclou la divisió de banca minorista de Postbank i ha estat membre del consell d'administració des de 2015. Per la seva banda, Cryan ha estat a càrrec del banc des del 2015 i el seu mandat expirava el 2020, però els inversors han perdut la confiança a la seva capacitat de tornar al banc a la rendibilitat després de tres anys consecutius de pèrdues.

Paul Achleitner, president de Deutsche Bank, ha indicat que "després d'una anàlisi exhaustiva vam arribar a la conclusió que necessitem una nova dinàmica d'execució en el lideratge del nostre banc". Aquest moviment es produeix en un moment en què el banc i els seus principals accionistes debaten sobre el futur de la seva unitat de banca d'inversió, en què els ingressos s'han desaccelerat i empleats clau han anat abandonant l'entitat.

"Cryan ha exercit una funció important a la història de gairebé 150 anys del Deutsche Bank i ha establert les bases per a un futur d'èxit", va afegir Achleitner. Cryan abandonarà el Deutsche Bank a finals d'aquest mes juntament amb Marcus Schenck, que fins ara n’era també vicepresident, responsable de la banca d'inversió i per a empreses.

"FAM DE NEGOCI"

Christian Sewing ha expressat la necessitat que el major banc alemany recuperi la seva "fam de negoci" al mateix temps que s'ha mostrat inflexible sobre el programa d'ajustos de costos de l'entitat. "Hem de recuperar la nostra fam de negoci", ha assenyalat Sewing en una carta adreçada a la plantilla de Deutsche Bank, en què assenyala que l'entitat ha començat l'exercici de forma sòlida, encara que adverteix que l'ambició de l'entitat ha d'anar més enllà d'aquesta solidesa.

Pel que fa al pla d'ajust de costos de Deutsche Bank, el nou conseller delegat del banc ha subratllat que el límit de costos de 23.000 milions "no és negociable", assenyalant que cada divisió del banc ha d’nternalitzar aquest plantejament. Sewing ha reconegut la importància d'aprendre dels errors del passat, encara que ha afegit que el banc ha de recuperar "velocitat", per al qual durà a terme una revisió dels procediments interns per tal d'eliminar burocràcia i duplicitats.

Noticias relacionadas

contador