ep deutsche bank 20181130180203
DEUTSCHE BANK
15,40€
  • 0,00€
  • 0,03%

Les accions de Deutsche Bank han baixat fins a mínims històrics en una setmana important per al banc alemany, que celebrarà la seva Junta d'Accionistes aquest dimecres en una situació molt complicada. Aquest dilluns, els seus títols cedeixen un 3% en el DAX després de la rebaixa de recomanació d'UBS de 'neutral' a 'vendre'.

Després del seu fallit intent de fusió amb Commerzbank, un altre banc alemany, accionistes rellevants com el fons nord-americà BlackRock ja han mostrat públicament el seu descontentament. "Sens dubte, la junta no va a ser divertida per a la directiva", ha explicat a Bloomberg Philipp Hildebrand, vicepresident de BlackRock.

Deutsche Bank fa diversos anys que està escometent una reestructuració que mai ha acabat de donar els resultats esperats, cosa que ha posat en dubte el futur de l'entitat. Els seus títols acumulen una caiguda del 8% aquest any, que s'amplia fins al 41% durant els últims dotze mesos, cosa que ha reduït la seva capitalització borsària per sota de 15.000 milions d'euros.

En aquest escenari, les empreses d'assessorament d'accionistes ISS i Glass Lewis han recomanat votar en contra del Consell de supervisió. L'agenda de la reunió també inclou una moció per destituir el president Paul Achleitner. Glass Lewis ha recomanat als accionistes que s'abstinguin d'aquesta votació, mentre que ISS ha aconsellat votar en contra de destituir el president.

RETALLADA DE RECOMANACIÓ D'UBS

UBS explica al seu informe que la seva retallada es deu al fet que "no esperem que les condicions operatives de Deutsche millorin a curt termini". La companyia suïssa afegeix que "Deutsche segueix sent vulnerable a factors externs i una pujada de tipus és, encara, una esperança massa allunyada".

Una altra de les pressions que afronta actualment el banc alemany és la seva divisió especialitzada en banca d'inversió, especialment després del col·lapse de les negociacions per fusionar-se amb Commerzbank.

"Amb el preu de les seves accions a aquests nivells i la seva rendibilitat, els urgeix actuar com més aviat millor", postil·la UBS. L'entitat suïssa afegeix que "la banca d'inversions de Deutsche hauria estat la gran guanyadora d'un acord amb Commerzbank, a més de ser rellevant per ajudar a reduir costos de finançament".

Al banc tampoc l'ha ajudat la publicació de notícies com la demanda de Donald Trump després de prestar més de 2.000 milions de dòlars a l'actual president nord-americà.

contador