ep el presidente de bbva carlos torres vila durante el foro de davos en enero de 2020
BBVA - Archivo

Vot de confiança dels analistes de Deutsche Bank al BBVA, en un moment especialment complicat per a les accions del banc presidit per Carlos Torres Vila.

  • 10,55€
  • -1,03%

Els experts del banc alemany han reiterat el seu consell de compra per a l'entitat, amb un preu objectiu de 4 euros per acció, la qual cosa representa un potencial alcista del 41% a dotze mesos sobre el preu de mercat (+4%; fins a 2,37 euros).

La seva valoració, no obstant això, contrasta amb la que n'han fet aquesta mateixa setmana els experts de Credit Suisse, que han reduït el seu preu objectiu a 2,3 des de 2,5 euros, amb un consell d'infraponderar, perquè, en la seva opinió, "el consens és massa optimista" sobre els seus resultats.

No obstant això, Deutsche Bank destaca les bones previsions que ha anticipat aquesta setmana BBVA sobre Mèxic; i la confiança del banc en les unitats dels Estats Units i Turquia, les més importants al costat d'Espanya.

També els missatges llançats sobre el futur retorn del dividend quan el BCE ho permeti i la possibilitat de recomprar accions pròpies.

"El banc ara està més obert a una combinació d'eines per a la remuneració dels accionistes (dividend pur + recompra d'accions), avançant a poc a poc cap a l'estil de compensació dels bancs americans", destaca Deutsche Bank.

Les accions de BBVA han marcat mínims des de 2009 aquesta setmana en 2,1280 euros (el seu màxim anual es troba en 5,05 euros), encara que en els últims dies han aconseguit rebotar fins als actuals 2,37 euros.

Això obre una petita porta a l'esperança en el curt termini, ja que "l'única cosa a què aferrar-nos en aquest moment és a la possibilitat que, en espelmes mensuals, els títols de BBVA aconsegueixin recuperar el suport dels 2,335 euros, els mínims de 2009", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador