ep ana botin presidenta del santander en el pleno extraordinario recuperacion y reconstruccion de la
EUROPA PRESS

Els analistes de Credit Suisse mantenen la seva visió negativa sobre Banc Santander i BBVA i han retallat la valoració de les seves accions perquè, en la seva opinió, "el consens és massa optimista" sobre els seus resultats.

  • 4,57€
  • -3,74%
  • 10,18€
  • -6,65%

Els experts del banc suís han reduït el preu objectiu del Santander fins a 2,2 euros des de 2,5 euros i han reiterat el seu consell de 'neutral' i han baixat la valoració de BBVA fins a 2,3 des de 2,5 euros, amb un consell d'infraponderar.

BBVA i Santander han tingut un rendiment inferior al del sector bancari europeu en un 5-8%, destaca Credit Suisse. "Tot i així", afegeixen des de l'entitat, "continuem veient un risc potencial a la baixa per a les estimacions del consens, tant per al creixement dels ingressos com per al cost del risc (CoR) en els mercats emergents i, per tant, mantenim la cautela amb tots dos noms".

Els dos bancs estan protagonitzat un enfonsament borsari en tota regla. Les accions de l'entitat presidida per Ana Botín s'han desplomat un 59% en el que va d'any, fins a 1,51 euros des de 3,73 euros; mentre els títols de l'entitat liderada per Carlos Torres s'han col·lapsat un 56%, des de 4,98 euros fins a 2,16 euros.

Credit Suise anticipa molts vents en contra per als seus resultats, com les males previsions econòmiques, l'efecte negatiu del tipus de canvi i l'Euribor, que afectaran les estimacions de consens sobre els ingressos i el cost del risc. L'entitat destaca les pitjors previsions a mercats clau com Espanya, Regne Unit, Portugal, Mèxic, el Perú i Colòmbia, amb les notables excepcions del Brasil i els EUA.

Sobre l'Euribor, ha baixat 25 punts bàsics respecte al trimestre anterior, "la qual cosa afectarà encara més negativament les perspectives del marge a Espanya". A més, l'euro s'ha enfortit enfront del real brasiler i el pes mexicà, un altre factor negatiu per als resultats.

Credit Suisse no es mostra impressionat amb les millors previsions de BBVA per a Mèxic, que suposa el 40% dels seus resultats, i afirma que l'evolució del Brasil (33% del benefici de Santander) "és més favorable tant en el volum de préstecs com en l'evolució dels marges".

Les seves previsions per a Santander se situen entre un 2% i un 4% per al benefici net operatiu de 2021 i 2022; i un 17% i un 7% per sota del benefici abans d'impostos esperat per a BBVA al 2021 i 2022.

Noticias relacionadas

contador