ep el consejero delegado de bbva onur gen
BBVA - Archivo

BBVA reprendrà el seu dividend quan ho permeti el BCE. A més ha anticipat que es planteja recomprar accions per a impulsar la remuneració a l'accionista mitjançant la seva posterior amortització. Aquest anunci es produeix quan els títols del banc han marcat mínims des de 2009 i han perdut el suport de 2,33 euros, malgrat que aquest dimecres rebota un 3%, fins a 2,23 euros.

  • 10,30€
  • 0,73%

"La intenció de BBVA és reprendre el pagament de dividends, una vegada que s'elimini la recomanació existent per part del supervisor i es dissipin les incerteses per la Covid-19. S'avaluarà la millor manera de remunerar als accionistes, incloent-hi no sols dividends, sinó també una possible recompra d'accions", ha explicat el banc.

Aquest anunci es produeix després que Banc Santander comentés aquest dilluns que repartirà un dividend de 0,10 euros per acció si el BCE hi dóna el vistiplau. La retribució ha de ser aprovada per la junta d'accionistes que se celebrarà a l'octubre.

"Tècnicament, el problema en BBVA és que ara mateix no tenim cap suport. No s'observa cap zona d'acumulació ni res que ens pugui suggerir, almenys, algun tipus de rebot més o menys sostingut. Simplement no hi ha cap suport i d'aquí ve que diguem això de la visibilitat zero", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Arribats a aquest punt no es pot fer res, perquè només el preu amb el pas del temps ens dirà alguna cosa. Bé, en realitat sí que ens està dient alguna cosa (que ja sabíem des de fa molt temps) que el títol és molt baixista", conclou aquest expert.

ELEVA LA SEVA PREVISIÓ DE RESULTATS

BBVA ha elevat aquest dimecres les seves previsions de resultats per al conjunt de 2020, "gràcies principalment a la millora en l'evolució del negoci a Mèxic", segons ha confirmat el seu conseller delegat, Onur Genç, en una presentació per a inversors organitzada per Bank of America. Genç a més ha confirmat que analitzen oportunitats de compra a Espanya.

A nivell Grup, els ingressos recurrents en euros constants creixeran en el segon semestre respecte al primer, gràcies a la recuperació del crèdit minorista i a la gestió de preus.

A més, BBVA preveu batre les seves expectatives de reducció de costos per a l'any 2020 i millora les seves perspectives del cost del risc, fins a situar-se en un rang entre l'1,5% i l'1,6% en l'acumulat de l'any, gràcies a una millor evolució a Mèxic, enfront d'un rang estimat anteriorment d'1,5%-1,8%, gràcies "a un comportament millor de l'esperat de les moratòries de crèdit a Mèxic".

El Grup preveu tancar l'exercici amb un ràtio de capital CET1 ‘fully loaded’ per sobre del rang objectiu i la seva intenció és reprendre la remuneració a l'accionista, una vegada que s'elimini la recomanació existent per part del supervisor i es dissipin les incerteses per la COVID-19.

Noticias relacionadas

contador