ep aceite sostenible de carbonell deoleo
DEOLEO - Archivo

Els valors del petita capitalització estan gaudint per partida doble de la 'festa' amb la qual ha començat l'any en les borses. L'Ibex puja un 1,3%, alguna cosa més que la resta de plaça europees, però molt més estan avançant un bon nombre de valors dins del Mercat Continu.

  • 0,22€
  • -0,90%
  • 0,00€
  • -4,55%

Deoleo, el pitjor títol del mercat espanyol durant 2019, rebota un 23% a aquestes hores, i li segueixen amb fortes alces altres títols com Nyesa (+6,2%); Ezentis (+6%); OHL (+6%); Pesvanova (+5%); Audax (+5%); Sniace (+4,8%); PharmaMar (+4,87%); Service Point (+4,6%)...

En les últimes dues sessions de l'any passat ja es van observar forts moviments entre aquests títols, moviments que sembla s'intensifiquen en l'estrena de 2020. També és interessant destacar que, mentre que en el costat positiu es veuen alces brusques, en el negatiu cauen molt pocs valors del Continu i tots ells el fan de manera moderada.

UN REBOT SÒLID EN L'ESTRENA DE 2020

Les borses europees han començat l'any amb un rebot sòlid de la mà de la concreció dels plans entre els EUA i la Xina. Ja hi ha data per a la signatura de l'acord de 'primera fase' -el 15 de gener- i això contribueix a animar a les bosses. El rebot de l'Ibex és superior després de caure de forma destacada en les dues últimes jornades de 2019, però també ho fan bé la resta de places del Vell Continent (Cac: +1,24%; Dax: +0,7%; Ftse 100: +1,01%; Ftse MIB: +1,1%).

"L'any ha començat bé, amb els mercats de valors europeus registrant guanys decents en la primera sessió. (...) Hi ha moltes raons per a ser optimistes de cara al 2020, però també hi ha moltes raons per a la precaució. No es pot dir que tot estigui bé de sobte perquè els EUA i la Xina estan a punt de signatures un acord de 'fase un' o perquè Regne Unit i la UE s'estan preparant per a negociar la futura relació en lloc del divorci. Podria ser un altre any turbulent amb moltes sorpreses en el camí", adverteix Craig Erlam, expert de Oanda.

Noticias relacionadas

contador