daimler-table-sur-une-legere-hausse-de-son-benefice-d-exploitation-et-chiffre-d-affaires

Els cotxes elèctrics són bons per al medi ambient però dolents per als comptes del consorci automobilístic alemany Daimler. El seu president, Dieter Zetsche, aquest dijous va dir que els seus grans inversions en aquest tipus de vehicles no són "bons per el seu balanç". Després d'aquesta declaració, les accions de la companyia perden un 6% durant aquesta jornada.

  • 73,92€
  • 0,54%

Durant la seva intervenció davant l'Assemblea General d'accionistes del consorci, Zetsche va indicar que "més cotxes elèctrics són bons per al balanç de CO2 però no tan bons per al nostre balanç", encara que va precisar que aquests efectes negatius seran "temporals".

El directiu va criticar les prohibicions a la circulació de vehicles autònoms que podrien posar en pràctica les ciutats alemanyes. Dieter Zetsche va defensar que el sector s'ha de concentrar en innovar i va subratllar el paper dels vehicles dièsel de Daimler per a la reducció d'emissions.

Les dades macro d'aquest divendres tampoc deixen en bon lloc Daimler. La producció industrial d'Alemanya, on es troben la major part de les seves factories, va experimentar durant el passat mes de febrer un retrocés de l’1,6% respecte al gener, la caiguda més gran de la dada des d'agost de 2015, mentre que en comparació amb el mateix mes de l'any passat va augmentar un 2,6%, segons ha informat l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

"La producció industrial ha perdut impuls. No obstant això, la bona situació de les comandes i el positiu estat d'ànim de les empreses suggereixen que el sector industrial es mantindrà en un camí ascendent", segons va afirmar el Ministeri d'Economia alemany.

Noticias relacionadas

contador