marta ortega oscar garcia ceo inditex portada
Alberto Sánchez

Credit Suisse considera que el nou equip que estarà al capdavant d'Inditex té molts fronts al davant. Si bé l'atenció se centra que la nova presidenta, Marta Ortega, sigui la filla del fundador, “es tracta d'una funció no executiva. Per contra, el nou CEO, Óscar García Maceiras, només ha estat al negoci durant un any i tota la seva experiència al sector privat ha estat en bancs", destaquen, alhora que assenyalen que "el principal desafiament per al nou equip d'administració relativament inexpert és generar creixement".

  • 45,34€
  • 1,43%

Segons expliquen en un informe recent, "els seus predecessors van completar una actualització important de sistemes i operacions".

Ara, Credit Suisse creu que el principal desafiament és generar creixement, disminuir el palanquejament del parc de botigues, algunes de les marques més petites (que suposen el 36% de les vendes), els nous competidors minoristes agressius (en particular Shein) i els mercats i una agenda de sostenibilitat exigent.

"Les expectatives del mercat d'una expansió del marge de 90 punts bàsics el 2022/2023 semblen molt exigents atesa la pressió sobre els marges bruts", diuen. A més, esperen que les bones xifres dels seus resultats "comencin a revertir-se el 2022/2023".

Tot i que les accions han caigut al voltant d'un 11% l'últim mes, "creiem que es veuen força cares en relació amb el seu creixement potencial". Els resultats del tercer trimestre, que Inditex presentarà el proper 15 de desembre, "haurien de ser sòlids, però és difícil veure que les accions tornin a qualificar fins que hi hagi més claredat en la perspectiva de marge per al calendari 2022", afirmen.

D'altra banda, opinen que Inditex està operant bé en un mercat on la demanda de moda és forta i els marges bruts haurien d'assolir un màxim de sis anys.

Els analistes pugen el preu objectiu de les seves accions als 27 euros, amb una qualificació d'infraponderar.

Noticias relacionadas

contador