bbva fg torres
Archivo / Bolsamanía

El que era cap de seguretat del BBVA, Julio Corrochano, ha de lliurar 300.000 euros durant els pròxims 15 dies per evitar entrar a la presó. El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló, ha imposat aquesta mesura cautelar, a proposta de la Fiscalia Anticorrupció. Corrochano està imputat per suborn actiu i descobriment de secrets, per la seva relació amb l'excomissari José Manuel Villarejo, en el marc dels treballs que aquest realitzava per a l'entitat.

Corrochano havia estat citat a declarar aquest divendres en qualitat de investigat, atès que es tractaria de l'interlocutor amb Villarejo en les seves relacions amb el BBVA, contractes per prestació de suposats serveis d'intel·ligència que es van perllongar durant una dècada a canvi de quantitats milionàries.

Després de comparèixer i acollir-se al seu dret a no declarar, la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat que se li imposi aquesta mesura cautelar sobre la qual ara haurà de decidir el magistrat, segons informen fonts jurídiques.

Aquest divendres han comparegut així mateix Inés Ochagavía, que va substituir Corrochano en el càrrec i un altre dels responsables de l'àrea de seguretat del banc, Nazario Camp Campuzano. Tots dos s'han acollit al seu dret a no declarar i han al·legat que la causa està secreta.

Mentrestant, el soci de Villarejo a la mercantil amb la qual contractava el BBVA, Rafael Redondo, ha comparegut i sí que ha prestat declaració.

Noticias relacionadas