ep archivo   el presidente de colonial juan jose bruguera y el consejero delegado pere vinolas en la
EUROPA PRESS - Archivo

Colonial va anunciar aquest dijous, després del tancament, que incrementarà la seva participació en la seva filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL) fins a un mínim del 94% mitjançant l'adquisició del 12,9% de la subsidiària pertanyent a Predica i el llançament d'una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) voluntària mixta en efectiu i accions sobre el 5% restant en mans d'accionistes minoritaris d'SFL. Les seves accions s'han arribat a disparar un 5% aquest divendres, però ara cotitzen en vermell (-0,6%).

  • 5,59€
  • 0,36%

L'operació, aprovada pels consells d'SFL i Colonial, està valorada en aproximadament 800 milions d'euros, segons ha informat la companyia, i permetrà una major exposició immobiliària en actius 'prime' a París a prop de 1.000 milions d'euros.

En concret, Colonial adquirirà, d'una banda, el 5% que Predica, filial d'assegurances personals de Crédit Agricole Assurances, manté en SFL. D'altra banda, Predica transferirà a SFL un 8% de la seva participació en la filial de Colonial, en el marc d'un programa de recompra d'accions.

En el cas de l'OPA voluntària mixta, que es realitzarà durant aquest mes, Colonial oferirà als accionistes minoritaris de la filial francesa una contraprestació composta per 46,66 euros i cinc accions de nova emissió de Colonial per cada acció d'SFL.

La transacció permetrà a Colonial incrementar la seva participació en el capital social d'SFL des del 81,7% actual fins a un mínim del 94%, incloent-hi la possibilitat d'adquirir la totalitat del capital d'SFL a través d'aquesta OPA mixta. Colonial no farà ús del procediment de venda forçosa després de la finalització de l'OPA i les accions d'SFL continuaran cotitzant a Euronext París.

"Encara que no cen oneixem tots els detalls -en particular els relacionats amb l'augment de participació de Predica en actius d'SFL-, creiem que l'operació és positiva per a l'accionista de Colonial des del punt de vista estratègic i financer", afirmen els analistes de Banc Sabadell al seu informe diari.

"Ens agrada el mercat parisenc, i amb aquest acord Colonial augmenta la seva exposició a aquest mercat en 1.000 milions d'euros a un valor per sota de taxació, una cosa difícil de fer al mercat directe", afegeix el banc.

El conseller delegat de l'empresa, Pere Viñolas, ha explicat que l'operació ha estat voluntària i durà Colonial a mantenir una participació d'entre el 95 i el 100% en SFL, però no suposarà la desaparició de la filial a curt termini ni la seva exclusió de la cotització a França.

Pel que fa als efectes de la pandèmia en les negociacions, Viñolas ha indicat que la Covid no hi ha tingut impacte, ja que es tracta d'una operació que s'ha gestat durant un procés llarg i les converses han donat el seu fruit durant els últims mesos.

El grup busca amb aquesta acció una simplificació del seu accionariat a la filial francesa i millorar la seva exposició al mercat parisenc, on passarà a mantenir el 60% dels seus actius.

Segons ha aclarit Viñolas, després d'aquest augment de capital a París, la companyia comptarà amb actius per valor de 12.000 milions d'euros, dels quals el 60% residirà a la capital francesa, un 25% a Madrid i un altre 12% a Barcelona.

"Al final del dia, i com l'operació es fa en base en NAV, Colonial està canviant NAV espanyol per NAV parisenc que, a hores d'ara, és favorable per a l'accionista de l'empresa, al nostre parer. A més, l'acord simplifica l'estructura societària", conclouen des de Sabadell.

El grup presidit per Brugera ha convocat una junta general extraordinària d'accionistes per a l'aprovació de l'aportació d'accions per part de Predica i l'ampliació de capital com a resultat de l'oferta pública d'adquisició mixta, que tindrà lloc el proper 28 de juny.

Noticias relacionadas

contador