ep empresas- colonial vende 17 activos en 2020 por mas de 617 millones de euros
COLONIAL

Els resultats presentats per Inmobiliaria Colonial al tancament de marcat d'aquest dimarts han dividit els analistes. Mentre d'una banda consideren que són lleugerament pitjors del que s'esperava i en rebaixen la recomanació, per una altra revisen a l'alça el preu objectiu, assenyalen que les xifres estan en línia amb el que s'esperava i destaquen el to d'estabilitat mostrat.

  • 5,56€
  • 1,92%

És el cas, per exemple, de Renta 4. Opinen que Colonial ha presentat uns resultats corresponents al primer trimestre del 2021 amb unes xifres operatives en línia amb el que s'esperava, durant un trimestre impactat per les desinversions. Aquests analistes reiteren la seva recomanació de sobreponderar i el preu objectiu de 10 euros per acció.

Expliquen que les rendes 'like for like' es mantenen pràcticament estables amb uns 'release spread' que continuen sorprenent a l'alça. D'altra banda, amb una taxa de cobrament del 100% en oficines, Colonial continua mantenint un elevat nivell d'ocupació en els seus actius. Igualment avancen que durant els tres primers mesos d'aquest any no s'han produït bonificacions o diferiments significatius.

Destaquen el to d'estabilitat mostrat per la cartera d'oficines prime de la companyia, amb ocupació i rendes comparables estables. Igualment, creuen que la confiança mostrada per l'equip gestor pel que fa al potencial increment de rendes provinent de les renovacions i la incorporació de projectes podria reforçar certa reacció positiva en la cotització. A més, Colonial disposa d'una estructura de balanç especialment sanejada.

Positiva és també la visió que tenen els analistes de Sabadell. Revisen a l'alça el preu objectiu, situant ara als 10,39 euros per acció, i mantenen la seva recomanació de comprar. "Encara que els resultats són una mica pitjors del que s'esperava, revisem a l'alça nostre preu per reflectir les bona evolució de la valoració de la cartera quan el pitjor de la pandèmia sembla haver quedat enrere", diuen. Creuen que el valor està ben sostingut per la liquiditat existent en el sistema gràcies a un escenari de tipus ultra-baixos. "Encara que l'acció ha pujat un 45% des de mínims de 2020, creiem que encara té recorregut", conclouen.

No obstant això, des de Bankinter consideren que els resultats entre gener i març de 2021 han estat lleugerament pitjors del que s'estimava, tot i que milloren previsions per 2021 i 2022, anunciant guies per a aquests anys "que baten lleugerament les nostres estimacions". Per tant, aquests analistes preveuen que els resultats tinguin impacte lleugerament positiu en cotització. Han rebaixat el consell a vendre des de neutral. "Cotitza per sobre del nostre preu objectiu i la rendibilitat per dividend (2,5%) perd atractiu en un entorn encara d'elevada incertesa per als actius d'oficines i amb rendibilitat dels bons a l'alça", afirmen.

contador