ep local de codere
CODERE - Archivo

El resultat net del primer semestre de Codere, companyia dedicada al sector del joc privat, reflecteix una pèrdua de 178 milions d'euros, la qual cosa suposa multiplicar per més de set els 24 milions de pèrdues registrats durant el mateix període de 2019. Això es deu als tancaments temporals obligatoris relacionats amb la crisi sanitària i a una pèrdua per tipus de canvi de 46 milions.

  • 0,09€
  • 0,00%

El grup va obtenir uns ingressos operatius durant aquest període de 318 milions d'euros, un 55% per sota de l'any anterior, a conseqüència del tancament temporal del negoci presencial per motiu de les mesures restrictives de prevenció contra la Covid-19 imposades a tots els seus mercats durant el segon trimestre. Només alguns negocis van romandre oberts el mes de maig (hipòdroms de l'Uruguai) i al juny (sales d'Itàlia i Espanya). El negoci online va mantenir plans els ingressos respecte al primer semestre de 2019, a causa de la falta d'esdeveniments esportius rellevants durant aquest període.

La companyia va aconseguir un EBITDA ajustat de 17 milions d'euros el primer semestre de 2020, la qual cosa suposa un descens del 90% respecte a l'any anterior, pel tancament de sales i les despeses que va haver de suportar durant el període.

La inversió durant aquest període de 2020 es va contenir en 21 milions d'euros, considerablement inferior als 38 milions invertits el 2019. Gairebé la totalitat de la mateixa (18 milions d'euros) va ser emprada en manteniment.

En termes de capacitat, a 30 de juny la companyia tenia un 30% de màquines operatives respecte al 2019 (17.176 unitats). La xifra de sales de joc operatives en aquest període va ser de 13, al costat de 68 locals d'apostes esportives i 8.847 bars.

MILLORA DE LA LIQUIDITAT

L'impacte de la Covid-19 en el negoci de Codere ha estat molt significatiu i, en aquest context, la companyia va posar en marxa un pla de contingència per preservar la seva liquiditat i garantir la continuïtat del negoci, aconseguint una reducció de costos del 74% durant el segon trimestre de l'any.

Així mateix, Codere va recórrer a la cerca de liquiditat addicional per fer front als tancaments, obtenint al juliol un acord de refinançament amb més del 80% dels seus creditors corporatius. A 30 de juny de 2020, Codere comptava amb 74 milions d'euros de tresoreria, millorant la seva posició de liquiditat a final de juliol, després de la recepció dels primers 85 milions d'euros de nou finançament. Els 165 milions restants estan subjectes al fet que unes certes modificacions als bons existents es compleixin, i la companyia espera rebre'ls a l'octubre quan finalitzi el procediment de 'scheme of arrangement' iniciat a la Cort anglesa el 3 de setembre passat.

Noticias relacionadas

contador