ep coca-cola 20181213204502
EUROPA PRESS
61,77$
  • 0,22$
  • 0,35%

La corporació multinacional de begudes nord-americana Coca-Cola Company cau al voltant d'un 7% a l'obertura d'aquest dijous a Wall Street després de presentar els seus resultats del quart trimestre del 2018 abans de l'obertura del mercat i anunciar que espera que els seus beneficis es desaccelerin durant aquest any.

La caiguda de les accions de Coca-Cola ha estat la pitjor intradia des de 2008, segons informa Bloomberg, i també ha arrossegat el seu principal rival, Pepsi, que cedeix al voltant d'un 1,5% i presentarà aquest divendres els seus resultats. Coca-Cola ha assenyalat obstacles com els problemes relacionats amb les divises, les tensions geopolítiques i un debilitament del sentiment dels consumidors com a principals causes per les seves fluixes expectatives per 2019.

L'empresa va dir que els beneficis nets, que exclouen els canvis del valor de les divises, les adquisicions i les vendes d'actius, creixeran al voltant d'un 4% el 2019, enfront del creixement del 5% l'any passat, quan van arribar fins als 870 milions de dòlars (770 milions d'euros). Els ingressos del quart trimestre van ser de 7.060 milions de dòlars, enfront dels 7.510 milions del mateix període de l'any anterior. El BPA va ser de 0,43 dòlars.

Les vendes de te i cafè van créixer un 3% durant el tercer trimestre, impulsades pels nous productes. El volum de venda d'aigua i begudes energètiques va créixer un 1% mentre que el de les begudes gasoses i les sòcies ha baixat un 1%.

Les vendes de refrescos han baixat des de fa una dècada a mesura que els consumidors s'inclinen a favor de l'aigua mineral i saboritzada embotellades.

Les accions de Coca-cola han pujat un 13% durant l'últim any, mentre que el DJIA ha pujat un 2,6% durant el mateix període.

Noticias relacionadas

contador