ep coca-cola 20181213204502
EUROPA PRESS

La Comissió Europea ha autoritzat aquest dijous Coca Cola a adquirir la cadena britànica de cafeteries Costa Coffee en considerar que l'operació no tindrà un impacte negatiu per a la competència a la Unió Europea.

Costa Coffee, actualment controlat pel grup Whitbread, explota una xarxa de cafeteries en franquícia o en propietat i de màquines expenedores de begudes calentes principalment al Regne Unit, Irlanda i Polònia, però també ven a l'engròs cafè molt, torrat i envasat.

La companyia nord-americana, arxiconeguda per la seva popular beguda gasosa, és propietària i concedeix llicències de marques per a la venda de begudes sense alcohol, xarops i concentrats per a operacions autoritzades d'enllaunat i embotellat i per a minoristes d'equips dispensadors, i producció i venda de begudes acabades a escala mundial.

L'executiu comunitari ha donat llum verda a la transacció proposada, que li va ser notificada el novembre de 2018, en concloure que el control "exclusiu" de Costa per part de Coca Cola no plantejarà problemes de competència atès que ambdues companyies "no venen els mateixos productes" i el solapament de les seves activitats "és limitat".

Noticias relacionadas

contador