• Manté la seva valoració en 6,70 euros per acció al no veure catalitzadors a curt termini
ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan 20170331150202
EUROPA PRESS

Els analistes de Berenberg consideren que el recorregut alcista d'Iberdrola en borsa està esgotat, raó per la qual han reduït la seva recomanació sobre el valor fins a 'mantenir' des de 'comprar'.

  • 11,61€
  • 1,31%

Aquests experts mantenen el seu preu objectiu en 6,70 euros per acció, lleugerament per sota del preu de mercat del grup elèctric presidit per Ignacio Sánchez Galán, que puja un 0,4% en borsa, fins a 6,80 euros.

Aquests experts assenyalen que "Iberdrola té qualitats positives, com un atractiu mix d'actius i un sòlid historial d'execució operativa, que ha permès al valor comportar-se un 80% millor que el sector des de 2012". No obstant això, afegeixen que el valor cotitza amb una cosina del 10% sobre la ràtio preu/beneficio del sector.

A més, consideren que la ràtio de creixement esperada, superior al sector es troba en risc, ja que la seva previsió és que el benefici per acció (BPA) pugi un 5% fins a 2020, per sota de la mateixa estimació d'Iberdrola del 7,5%. "No veiem més recorregut alcista", assenyalen.

La seva preferència, actualment, en el sector d'elèctriques integrades, es dirigeix cap a altres empreses europees com el grup alemany E.on o l'elèctrica italiana Enel, màxima accionista d'Endesa, que ofereixen un "ràtio de risc/retorno més atractiu en aquests moments", afirmen.

Berenberg també assenyala com a factors negatius per Iberdrola la fortalesa de l'euro i els seus objectius sobre energia renovable, que considera massa optimistes. En aquest escenari, considera que la cosina amb la qual cotitza el grup enfront dels seus comparables és ara més difícil de justificar. Finalment, esmenta que els resultats a Estats Units (Avangrid) han tornat a decebre, encara que l'exposició a aquest mercat pot implicar bones oportunitats en el futur.

Noticias relacionadas

contador