ep finanzas  caixabank se alia con el consejo europeo de innovacion para digitalizar el sector agro
CAIXABANK - Archivo

Els bancs espanyols es beneficiaran d'un escenari de tipus d'interès a l'alça, segons indiquen els analistes de Citi després del canvi de biaix monetari confirmat a la setmana passada pel Banc Central Europeu (BCE).

  • 10,66€
  • 2,21%
  • 1,15€
  • 0,35%

"Sota la previsió de taxes més altes i la nova guia per al 2022 (dels bancs espanyols després dels seus resultats), en general veiem potencial per a actualitzacions del benefici per acció (BPA) al sector bancari espanyol", argumenten els experts del banc nord-americà.

La presidenta del BCE, Christine Lagarde, ja no descarta pujades de tipus el 2022 i va emplaçar als mercats el març per donar més detalls sobre la política monetària de l'organisme.

Per part seva, el president del Banc dels Països Baixos (Nederlandsche Bank), Klaas Knot, considerat un dels màxims representants de l'ortodòxia al si del Consell de Govern del BCE, ha apuntat que la primera pujada de tipus a la zona euro podria tenir lloc al quart trimestre del 2022.

En un entorn de tipus d'interès a l'alça, Citi assenyala que millorarien sobretot "el marge net d'interessos (NII), les comissions i el cost del risc (CoR), especialment per a Santander, Sabadell, Bankinter i Unicaja. La inflació segueix sent el comodí de BBVA, que segueix sent compra per a nosaltres al costat d'Unicaja. A la resta de bancs, seguim neutrals", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador