ep archivo   edificio la vela de bbva iluminada de verde
BBVA - Archivo

Aquesta setmana es dona el tret de sortida a la temporada de resultats dels bancs espanyols. El primer a rendir comptes davant del mercat serà Bankinter, aquest 20 de gener. És per això que els analistes dirigeixen les seves mirades cap a les entitats cotitzades a l'IBEX per veure si segueixen pujant i en quines són les favorites.

  • 10,51€
  • -0,43%
  • 1,18€
  • 2,87%

"Les accions dels bancs espanyols van augmentar un 14% des de començament d'any (4 punts més que els bancs de la UE), impulsades en gran mesura per la pujada dels rendiments dels bons", assenyalen des de Citi, que ha posat el focus a les grans entitats espanyoles. "Per al quart trimestre estimem unes comissions fortes impulsades per l'activitat de gestió d'actius i tendències mixtes del marge net d'interès", afegeixen.

En conjunt, les seves previsions de resultats són un 1% menors davant del consens quant als beneficis core abans de provisions i un 3% superiors per al benefici net.

Per a l'any actual, esperen una actualització de les previsions i anticipen una pujada de 6 punts percentuals a les "mandíbules operatives" dels bancs domèstics, en gran mesura per la retallada en els costos. En són exemples CaixaBank, Unicaja i Sabadell.

Tot i això, les seves favorites són BBVA i Unicaja, amb qualificació de compra. Precisament, els analistes de l'entitat han revisat el preu objectiu de totes dues a l'alça, situant-lo als 6,75 euros per a la primera, des dels 6,70 euros; i als 1,35 euros per a la segona, des dels 1,20 euros.

Així mateix, han pujat el preu objectiu de Bankinter des dels 4,90 als 5,30 euros; i el de CaixaBank, des dels 2,70 euros fins als 3 euros.

COMENÇA LA TEMPORADA DE RESULTATS

Els bancs espanyols estan d'actualitat aquesta setmana perquè Bankinter dona el tret de sortida a la temporada de resultats. Rendrà comptes aquest 20 de gener. El seguiran Sabadell i CaixaBank, el 28 de gener, Santander, el 2 de febrer, i el BBVA, el 3 de febrer.

Els experts de Barclays tenen una "visió constructiva" del sector, mentre que a Renta 4 afirmen que les comissions compensaran la debilitat del marge d'interessos.

Per a Santander s'estimen uns beneficis trimestrals entre 1.782 milions i 1.879 milions d'euros; en el cas de BBVA, aquesta xifra es queda entre els 905 milions i els 961 milions; CaixaBank, entre 424 milions i 522 milions; Sabadell, entre 8 milions i 43 milions; i Bankinter, entre 48 milions i 89 milions.

Tot això després d'un trimestre marcat per l'aportació al Fons de Garantia de Dipòsits, que ha estat clau als comptes de totes les entitats espanyoles.

Noticias relacionadas

contador