ep archivo   oficinas de deutsche bank y commerzbank
EUROPA PRESS - Archivo

L'entitat nord-americana JP Morgan manté la seva "visió positiva" sobre els bancs europeus de cara al proper any. "Veiem potencial alcista per al sector el 2022", afirma en un informe publicat aquest dilluns, recolzat per l'evolució favorable de l'economia i dels rendiments dels bons.

"Mantenim la nostra visió positiva dels bancs europeus que cotitzen a 8,5 vegades PER, 0,9 vegades TBV per a un ROTE del 10,3% estimat el 2023, i veiem un potencial de pujada del 15% fins a un PER de 9,5 vegades", expliquen.

Aquests experts han elevat Deutsche Bank i UniCredit fins a sobreponderar des de neutral, mentre que a la seva cartera d'entitats europees favorites figuren UBS, Barclays, els mateixos Deutsche Bank i UniCredit, Société Générale i Nordea, sense cap entitat espanyola.

"En un context global, seguim preferint bancs nord-americans davant d'europeus", afegeixen.

VISIÓ FAVORABLE PER A 2022

JP Morgan creu que les borses continuaran pujant el proper any i no considera que l'actual volatilitat impulsada per la nova variant de la Covid, òmicron, suposi un canvi.

"No creiem que només hi hagi notícies negatives relacionades amb aquesta variant. Els mercats podrien, per exemple, assabentar-se que la nova soca és més lleu. Fins i tot en un escenari advers, si resulta que la nova soca causa més mortalitat i que les vacunes no funcionen tan bé, veiem que això només endarrerirà la pujada del mercat, en lloc d'anul·lar-la", afirma.

contador