ep instalacion de schneider electric y acciona energia
SCHNEIDER/ACCIONA

Els experts de Credit Suisse han actualitzat les seves recomanacions al voltant del sector energètic europeu, que després de la guerra a Ucraïna viu certs vaivens entre els preus del gas i del petroli i la resposta dels governs per contenir el preu de l'electricitat. Dins la seva cartera d'accions dins aquest sector han inclòs Acciona Energía en substitució d'EDP.

  • 22,32€
  • 1,00%
  • 15,08€
  • 3,08%
  • 3,89€
  • 2,37%
  • -
  • -

A l'últim escrit remès per l'entitat, els seus analistes defensen que el valor espanyol està menys exposat a la hidroelèctrica de la Península Ibèrica, mentre que la companyia portuguesa està exposada a la pressió dels beneficis pels baixos factors de càrrega d'aquest tipus de energia.

Tot i així, manté en totes dues la recomanació de sobreponderar, amb un preu objectiu per a EDP de 5,50 euros i de 39,60 per a Acciona Energía.

La seva cartera de favorits també està impulsada per RWE, que es beneficia de l'enfocament d'Alemanya en el desenvolupament d'energies renovables i l'enfocament benigne del Govern amb el sector. Així mateix, reiteren National Grid i recuperen Enel, que podria beneficiar-se, tal com indiquen, d'una acceleració de la seva reestructuració a Llatinoamèrica, mentre que continua sent el promotor més gran de renovables a nivell mundial.

Finalment, eleven Vestas a sobreponderar, amb un preu objectiu de 250 corones daneses, després de 6 anys i mig i després d'augmentar l'entrada de comandes a 6 GW.

En general, el sector del serveis públics europeus no s'ha vist tan perjudicat com s'esperava per les accions dels governs per limitar els preus de l'energia, disparats per l'alt cost del gas que pel sistema marginalista condiciona el mercat majorista al Vell Continent. "Encara que la UE ha permès que els Estats membres introdueixin impostos imprevistos, creiem que és poc probable que el seu limitat abast provoqui grans trastorns al sector", expliquen, alhora que posen el focus a les grans cases comercials i les empreses de combustibles fòssils com les que més risc poden tenir.

"L'excepció inicial concedida a Espanya i Portugal per introduir canvis al mecanisme de formació de preus mostra que la UE està oberta a les reformes del disseny del mercat, que històricament hem vist com un pas necessari a la llum del canviant panorama de la generació d'energia", indiquen sobre la proposta dels dos governs de limitar el preu del gas a causa del baix nivell d'interconnexions amb Europa.

Alhora, els plans del REPowerEU, amb la intenció d'accelerar la instal·lació de renovables afegint-hi 80 GW dedicats a la producció d'hidrogen verd, es pot veure com un impuls per millorar la confiança dels inversors, permetent al mercat descomptar els projectes de major durada. Tot i això, tot això necessita el suport dels governs, tal com indiquen a l'escrit.

Finalment, malgrat els esforços per aconseguir energia neta, les rutes alternatives per aconseguir gas que no sigui procedent de Rússia es pot veure també com una oportunitat. "Veiem un risc a l'alça per a les infraestructures de gas a Itàlia, on la interconnexió existent a la Mediterrània té marge per augmentar-ne la capacitat", sentencien.

Noticias relacionadas

contador