cellnex portada

Un altre mes, Cellnex continua sent a l'arrencada de juny el millor valor de l'Ibex amb diferència enguany. Acumula alces de més del 30% i cotitza per sobre dels 50 euros per títol. La companyia transmet confiança en un moment de gran incertesa, i la majoria dels analistes aposten per ella. Aquests són els motius que donen per explicar aquesta preferència.

  • 30,70€
  • 0,49%

1. La Covid-19 no afecta el seu negoci. Ho va confirmar la pròpia Cellnex amb la publicació dels resultats del primer trimestre, tot i les pèrdues de 30 milions durant aquest període pels costs de l"'intens procés d'adquisicions i l'ampliació del perímetre que se'n ha derivat."

2. Reitera la seva guia per a 2020, i podria millorar-la. La companyia manté les previsions per a 2020 -Ebitda d'entre 1.065 milions i 1.085 milions i un creixement de flux de caixa recorrent superior al 50%. Els experts creuen que podria millorar aquestes previsions quan hagi culminat l'operació amb Arquiva al Regne Unit, prevista per a la segona meitat de 2020, i quan s'hi inclogui l'operació NOS a Portugal.

3. Té un perfil defensiu. Cellnex és una companyia amb un perfil clarament defensiu, per la seva "gran visibilitat de flux de caixa i còmoda situació financera", per sota de l'objectiu de 6 vegades Deute Financer Net/EBIDA després de les darreres operacions corporatives, destaquen els experts.

4. Els seu negoci té capacitat de creixement i no presenta riscos regulatoris. El negoci d'antenes de telecomunicacions té un gran potencial de creixement. La Covid-19 ha posat de manifest la necessitat dels operadors de telecomunicacions d'oferir cada cop més cobertura i capacitat. A més, la nova tecnologia 5G farà encara més necessàries aquesta mena d'infraestructura. D'altra banda, gaudeix de llibertat tarifària, sense riscos regulatoris. Al mateix temps, els experts subratllen que la pròpia Cellnex té capacitat de seguir creixent via adquisicions. En aquest sentit, la darrera operació va ser a Portugal a l'abril, amb la compra de 2.000 emplaçaments de NOS per 375 milions d'euros.

5. La rendibilitat per dividend té potencial de millora. La rendibilitat per dividend és actualment molt reduïda (0,2%), per la fase d'expansió en què es troba i les fortes inversions que requereix. El FCLRA (flux de caixa operatiu més/menys variació de circulant, més/menys interessos rebuts, menys impostos pagats i menys minoritaris) mostra la capacitat de generació de caixa recurrent de la companyia, i reflecteix una rendibilitat anual superior al 5% a partir de 2021, segons les estimacions dels analistes.

Noticias relacionadas

contador