• Lee era conscient que Samsung va pagar uns 5.400 milions d'euros
lee-jae-yong-heritier-samsung

L'hereu de Samsung, Lee Jae Yong, ha estat condemnat aquest divendres a cinc anys de presó per l'escàndol de corrupció que va portar al cessament de la presidenta de Corea del Sud, Park Geun Hye, deslligant una crisi política que va forçar la celebració d'eleccions anticipades.

  • 115.400,00p
  • 0,00%

El tribunal del districte central de Seül ha determinat que Lee era conscient que Samsung va pagar 7.200 milions de won (uns 5.400 milions d'euros) per costejar el curs d'equitació de la filla de Choi Soon Sil, amiga íntima de Park i suposat 'cervell' de la trama, en concepte de suborn per aconseguir favors polítics del Govern. La seu jurisdiccional també ha condemnat Lee per perjuri, malversació de fons i amagar actius en paradisos fiscals, d'acord amb l'agència de notícies sud-coreana Yonhap.

La Fiscalia havia demanat 12 anys de presó per a Lee per oferir 43.300 milions de won (uns 32.500 milions d'euros) al Govern a canvi que donés llum verda a una fusió de dues empreses subsidiàries de Samsung, una operació clau per garantir el control del empori tecnològic. Lee, que està en presó provisional des del passat mes de febrer, ha negat tots els càrrecs i s'espera que recorri la sentència.

Noticias relacionadas

contador