• El president de Samsung està sent investigat pel mateix escàndol de corrupció en el qual està implicada la presidenta de Corea del Sud
ep samsung electronics ise 2016

Els guanys de Samsung van pujar un 50% interanual en el quart trimestre a causa de la diversificada cartera de negoci de la companyia, que a més de vendre mòbils, és fabricador de components. Aquesta diversificació ha permès a Samsung saldar els seus comptes en positiu a passar de les conseqüències de la retirada massiva dels seus telèfons Galaxy Note 7 i de les recerques per corrupció sobre el seu president i altres alts executius de la companyia.

Samsung Electronics, el vaixell almirall del major conglomerat de Corea del Sud, va dir aquest dimarts en un comunicat que el benefici operatiu consolidat per al trimestre d'octubre a desembre de 2016 va arribar a 9,22 bilions de wones coreans (7.900 milions de dòlars), un 50,16% més des dels 6,14 bilions de wones de l'any anterior. Els guanys van estar en línia amb les expectatives sobre la base de les estimacions que la pròpia companyia havia avançat.

Les perspectives de la coreana són menys positives per al primer trimestre de l'any, de gener a març

La companyia va explicar que els guanys del quart trimestre es van veure impulsades pel seu negoci de components, ja que fabrica xips de memòria i panells de visualització. Un won coreà més feble enfront del dòlar també va tenir un impacte positiu en els guanys operatius de Samsung.

MENYS OPTIMISME PER AL PRIMER TRIMESTRE

Les perspectives de la coreana són menys positives per al primer trimestre de l'any, de gener a març de 2017, període pel qual Samsung espera una caiguda en els ingressos per les majors despeses de comercialització de la seva divisió mòbil i per una caiguda en les vendes de televisors a causa de la feblesa de la demanda estacional.

Els inversors van reaccionar positivament després de conèixer els comptes de Samsung, amb pujades del 0,26% enfront de les caigudes del 0,20% en el Kospi coreà.

Samsung també va avançar que planeja recomprar accions per 9,3 bilions de wones aquest any, la qual cosa equival a un 3,14% del seu valor total de mercat, amb l'objectiu de reduir el nombre total d'accions en circulació.

Noticias relacionadas

contador