ep tobias martinez presidentecellnex
EUROPA PRESS

Cellnex està "satisfet" amb la seva actual accionariat després de l'entrada dels Benetton, encara que li agradaria que Criteria n’augmentés la seva participació perquè "és una bona oportunitat". "M'agradaria que tingués més participació perquè m'agrada tenir inversors espanyols", ha assenyalat el president i conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez.

  • 31,39€
  • 1,82%

"M'agradaria també tenir alguns socis de referència espanyols, perquè la companyia neix, resideix i opera des d'Espanya", diu Martínez, que aclareix que no és un tema de patriotisme i està "encantat" també amb els accionistes nord-americans. Simplement assenyala que Cellnex representa "una bona inversió per a inversors espanyols".

Durant la celebració del curs L'economia davant la cadena de blocs. El que ha de venir, organitzat per BBVA i Apie, a Santander. Martínez ha avançat que l'execució de la venda del 29,9% a la companyia Edizione, controlada per la família Benetton, per part d'Abertis tindrà lloc aquest estiu.

"Podríem estar parlant d'aquest estiu, finals de juliol o agost o setembre. Però no estem parlant de final d'any", ha avançat Martínez. Cellnex ha trobat en els Benetton "un soci molt adequat", cosa que vol dir que és bo, segons el president de la companyia.

Són quatre les raons per les quals Martínez està "satisfet" amb aquesta família: pel seu perfil inversor, perquè coneix el sector de les infraestructures, perquè l'estratègia de la companyia no canviarà i perquè els Benetton s'han compromès amb una quantitat important, 1.500 milions d'euros.

D'altra banda, Martínez reconeix que la política de dividends de la companyia és "moderada", però considera "absurd" que l'empresa s'endeuti, pagui dividend als seus accionistes i després truqui a la seva porta per realitzar una ampliació de capital.

TOTES LES COMPANYIES PODEN SER OPADAS

Martínez reconeix que el fet de cotitzar en borsa converteix qualsevol companyia en el possible objectiu d'una Oferta Pública d'Adquisició (OPA), com ho va ser Abertis. No obstant això, en relació amb Cellnex el president de la companyia creu que els inversors no fan "una aposta d'un casino" quan entren en la companyia d'infraestructures de telecomunicacions.

"Tenir una base d'accionistes sòlida i estable a llarg termini vol dir que aquests accionistes, quan inverteixen aquestes quantitats, coneixen quin és el projecte de la companyia", ha dit. En la seva opinió, "estar a la borsa vol dir que qualsevol companyia pot ser opada. És una qüestió de preu".

En tot cas, creu que "el raonable" és que Cellnex sigui "menys opable" que altres. "Tenim una estructura d'accionistes que permet que sigui més difícil que surti una OPA si no és amb un preu d'escàndol". "Però si a tots ens posen un preu d'escàndol acabem venent casa nostra", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador