• Les accions de Cellnex cauen fins a nivells de 21,57 euros aquest dilluns
  • L'operació està valorada en gairebé 1.500 milions d'euros
ep tobias martinez presidentcellnex
EUROPA PRESS

Les accions de Cellnex cauen un 3%, fins als 21,57 euros, i lideren les pèrdues entre les empreses que componen l'IBEX 35. Els títols de l'operador de torres de telecomunicacions s'ajusten així a l'opció de compra pactada pel grup italià Atlantia, dins de l'OPA conjunta que ha llançat junts amb ACS.

  • 31,17€
  • 0,03%

ACS i Atlantia van presentar aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la seva OPA conjunta per Abertis, després de modificar l'oferta llançada per Hochtief (filial alemanya d'ACS) a l'octubre, que s'ha convertit en la proposta unitària dels dos grups.

Dins d'aquest procés, Atlantia ha acordat comprar el 29,9% de Cellnex, la filial d'antenes de telefonia mòbil d'Abertis, per posteriorment vendre aquesta participació a la família Benetton, la accionista de control de la companyia italiana, per un total de 1.498 milions d'euros. La companyia ha optat per prendre un 29,9% del capital per tal de sortejar l'obligació de llançar una OPA pel 100% del capital.

La companyia ha optat per prendre un 29,9% del capital per tal de sortejar l'obligació de llançar una OPA pel 100% del capital

No obstant això, durant el termini de deu dies que es va donar a Atlantia per decidir sobre aquest dret de compra, la companyia ha realitzat un sondeig de mercat a la recerca d'un potencial comprador per a aquest percentatge. En el marc d'aquesta prospecció només ha rebut una oferta, la d’Edizione, societat de la família Benetton, actual accionista de control d'Atlantia amb un 30,25% del seu capital.

Així, la italiana ha donat al seu soci de control una opció de compra sobre el percentatge que prendrà en Cellnex que, segons assegura, li atorga "certesa en termes de valor i temps per emprendre l'operació acordada amb ACS sobre Abertis".

La doble compravenda del 29,29% Cellnex es realitzarà a raó de 21,50 euros per acció. Es tracta del preu més alt de la banda que es va fixar en el dret de compra que es va donar a Atlantia.

L'operació de recerca de comprador s'ha realitzat a través de Mediobanca, la mateixa companyia que va intermediar per forjar l'acord que va posar fi a la 'guerra' de opes. Atlantia assegura que l'opció de venda als Benetton no li impedeix rebre, i si escau, acceptar altres propostes de compra per Cellnex.

A mitjans de març, els analistes de Bankinter van reduir la seva recomanació sobre Cellnex fins a 'vendre' de 'neutral', tot i que van elevar el seu preu objectiu del valor fins als 22,50 euros des de 18,50 euros per acció. "Considerem probable que la cotització es quedi estancada en el millor dels casos o més probablement retrocedeixi fins al preu al qual Atlantia comprarà el 29,9% de Cellnex", van explicar aquests experts.

Noticias relacionadas

contador