ep tobias martinez consejero delegado de cellnex
CELLNEX - Archivo

Cellnex lidera l'IBEX aquest dijous, amb pujades del 4%, després d'anunciar que ha arribat a un acord amb Deutsche Telekom per integrar els 3.150 emplaçaments de telecomunicacions de T-Mobile Infra BV als Països Baixos. Al tancament de l'operació, Cellnex passarà a operar un total de 4.314 emplaçaments a Holanda -incloent-hi 180 nous emplaçaments a desplegar durant els pròxims 7 anys- i a exercir un paper important com a operador d'infraestructures de telecomunicacions als Països Baixos.

  • 32,77€
  • -0,27%

Cellnex controlarà el 62% de Cellnex Netherlands, i Deutsche Telekom aportarà la seva participació del 38% al nou fons com a capital llavor.

Al mateix temps, Cellnex i T-Mobile Netherlands BV signaran un contracte de serveis a llarg termini de 15 anys renovable automàticament per períodes de 10 anys. L'acord també inclou el desplegament de 180 nous emplaçaments.

Un cop tancada l'operació i executats els nous desplegaments, l'EBITDA addicional estimat per al Grup arribarà als 63 milions d'euros, mentre que el flux de caixa lliure i recurrent creixerà en 30 milions.

Cellnex opera als Països Baixos des de 2016, any durant el qual va dur a terme les adquisicions de Protelindo i Shere Group. El 2017 va comprar Alticom. Actualment gestiona una cartera de 984 emplaçaments al país amb una inversió associada de 492 milions d'euros.

L'acord implica l'adquisició d'actius per part de Cellnex a canvi d'una participació minoritària en la seva filial holandesa.

Deutsche Telekom aportarà els actius de T-Mobile Infra BV (3.150 emplaçaments) i 250 milions d'euros de deute a Cellnex Netherlands a través d'un fons de nou creació, DIV Fund, que mantindrà una participació del 38% en Cellnex Netherlands com a capital llavor.

Com a part de la transacció, Cellnex s'ha compromès 200 milions d'euros en el fons, que se sumen als 400 milions d'euros de capital compromès per part de Deutsche Telekom en forma de contribució d'actius.

El fons, que operarà de manera independent, invertirà en actius europeus d'infraestructures digitals com ara fibra, torres i data centers.

La inversió del fons en Cellnex Netherlands té com a objectiu crear valor incrementant la seva exposició al creixement derivat de l'adopció de '5G, així com l'obtenció de sinergies com a resultat de la fusió.

Cellnex i DIV han signat un acord pel qual podran associar-se en futures transaccions que es puguin produir al sector de les torres i infraestructures de telecomunicacions, en què Cellnex tindrà el dret de co-invertir amb una participació del 51%.

El CEO del grup, Tobias Martinez, ha destacat que aquesta transacció "exemplifica la fortalesa dels partenariats de Cellnex amb els seus clients". "Al igual que vam fer a Suïssa amb Sunrise, hem segellat una aliança amb Deutsche Telekom als Països Baixos que ens permet consolidar la nostra posició com un actor clau al mercat neerlandès", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador