• En el consorci acompanyen la companyia espanyola: Deutsche Telecom Capital Partners (DTCP) i Swiss Life Asset Managers
ep francisco reynes 20170522190202
Francisco Reynés, president de Cellnex EUROPA PRESS

Cellnex, l'operador espanyol d'infraestructures de telecomunicacions, ha adquirit Swiss Towers AG a Sunrise Communications en consorci amb Deutsche Telecom Capital Partners (DTCP) i Swiss Life Asset Managers. La inversió d'aquesta operació arriba als 430 milions d'euros, segons informa la companyia en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 31,32€
  • -0,22%

Aquest consorci està liderat per Cellnex (54%), Swiss Life Asset Managers (28%) i Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP) (18%). L'operació suposarà ampliar en 2.239 el nombre de torres i emplaçaments gestionats pel grup a Europa i que superaran els 23.000 a Espanya, Itàlia, Suïssa, França, Països Baixos i al Regne Unit. L'acord d'adquisició preveu la firma d'un contracte de prestació de serveis (MSA) a Sunrise per un període inicial de 20 anys ampliables per 20 en dos trams de 10 anys.

Cellnex finançarà la inversió per mitjà de caixa i línies de crèdit contractades en francs suïssos, com apunta en aquest comunicat. El tancament de l'operació s'espera que pugui concretar-se entre els mesos de juny i juliol, un cop compti amb el vistiplau de l'autoritat suïssa de la competència i la finalització dels contractes transicionals i de desplegament amb Sunrise.

Aquesta adquisició ha estat valorada per Francisco Reynés, president de Cellnex i ha destacat que això suposa per a la companyia "la consolidació de la nostra plataforma europea en un país com Suïssa marcat per l'estabilitat i seguretat econòmica i política, amb el qual pivoten a més països com França i Itàlia on tenim ja una activitat destacable".

A més, Reynés considera important "estar acompanyats de socis de gran reputació com Swiss Life Asset Managers o DTCP que aporten no tan sols suport financer, sinó fonamentalment coneixement i accés al propi mercat suís, així com a altres països centreeuropeus."

Noticias relacionadas

contador