ep archivo   el ceo de cellnex tobias martinez
ATLAS TECNOLÓGICO - Archivo

Cellnex es dispara a la borsa davant rumors d'opa d'American Tower i el fons nord-americà Brookfield, després de la renúncia del conseller delegat, Tobías Martínez, anunciada fa uns dies.

  • 31,39€
  • 0,74%

American Tower i Brookfield han contractat Morgan Stanley per analitzar el llançament d'una opa sobre Cellnex, que s'ha desplomat a la borsa durant els últims mesos, segons ha publicat Okdiario.

Per part seva, els principals accionistes de Cellnex (família Benetton, el fons GIP, Criteria) no veurien amb mals ulls l'operació, encara que de moment no hi ha res confirmat.

UN INTERÈS JA ANTICIPAT

Els rumors sobre un possible interès d'American Tower a Cellnex no són nous. L'operació entre les dues companyies ja va ser anticipada per FundsNews el gener del 2021. En aquell moment, els experts de JP Morgan van comentar que Cellnex acabaria sent comprada per American Tower, quan els títols de l'empresa espanyola cotitzaven als 47 euros.

Aquests analistes assenyalaven llavors que una oferta de compra per part d'American Tower potser trigués un temps a articular-se, però jutjaven "factible" que la companyia nord-americana "pugui (amb el temps) considerar una oferta per Cellnex".

Així, la debilitat borsària de Cellnex, que cotitza aquest divendres amb pujades del 6%, per sobre dels 35 euros per acció, pot ser l'oportunitat que esperava l'empresa nord-americana per articular una oferta competitiva en aliança amb Brookfield, un inversor molt conegut al mercat espanyol.

American Tower ja va fer una gran operació corporativa a Espanya fa dos anys, quan va comprar a Telefónica les torres de telecomunicacions de Telxius per 7.700 milions d'euros. Aquests actius comprenien les torres a Europa (Espanya i Alemanya) i a Llatinoamèrica (Brasil, Perú, Xile i Argentina).

Actualment, Cellnex capitalitza uns 25.000 milions d'euros. A més, acumulava un deute net de 17.000 milions d'euros al tancament del tercer trimestre del 2022.

LA VALORACIÓ DELS ANALISTES

"Tot i que encara es tracta d'un rumor sense confirmar, no descartem que l'operació pugui estar sent analitzada per sentit estratègic (aquests rumors no són nous, encara que fa temps que no es comentava la possibilitat, des del 2017 almenys)", expliquen els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor.

Sobretot després de la caiguda del 24% que Cellnex acumulava durant els darrers 12 mesos (-46% des dels màxims d'agost de 21, sense comptar aquesta jornada) i que actualment cotitza a un múltiple EV (Valor/Empresa)/EBITDA de 2023 de 15 vegades, enfront del múltiple de 20 vegades d'American Tower.

Noticias relacionadas

contador