ep archivo   tobias martinez consejero delegado de cellnex en una imagen de archivo
CELLNEX - Archivo

Cellnex ha comunicat aquest dimecres la renúncia de Tobías Martínez Gimeno, mitjançant una carta de 10 de gener del 2023, com a conseller delegat de la companyia. Cesarà així mateix en la seva condició de conseller.

  • 31,39€
  • 0,74%

La decisió de Tobías Martínez serà efectiva després de la propera Junta General d'Accionistes corresponent a l'exercici 2022, prevista inicialment per a l'1 de juny de 2023. El Consell ha pres coneixement de la renúncia del conseller delegat i ha engegat els mecanismes necessaris per a la successió. Alhora, el Consell ha manifestat que Cellnex compta amb un excel·lent i experimentat equip de direcció que assegurarà "una transició fluida i ordenada".

Segons manifesta Tobías Martínez a la seva carta, les raons per les quals ha decidit presentar la seva dimissió són literalment les següents: “El context econòmic i financer actual, diferent del que ha marcat el reeixit desenvolupament del projecte industrial de la companyia durant els darrers vuit anys, demana que obrim un nou capítol al relat de Cellnex. Una nova etapa basada en la maximització del creixement orgànic; la consolidació del projecte industrial als països on operem avui; i el focus en la gestió del balanç amb l'objectiu d'assolir l'investment grade. Aquest conjunt de factors m'han portat a valorar la necessitat que aquesta etapa del cicle de Cellnex sigui liderada per una persona que tingui com a perspectiva temporal un horitzó que arribi més enllà de desembre del 2024, moment en què finalitza el meu contracte”.

Bertrand Kan, president del Consell d'Administració de Cellnex, ha expressat “el meu reconeixement i el del conjunt del Consell pels extraordinaris èxits aconseguits per Tobías durant els 8 anys com a CEO de Cellnex des de la seva sortida a borsa el maig de 2015. En aquesta etapa Cellnex s'ha desenvolupat fins a convertir-se en el principal operador independent d'infraestructures de telecomunicacions a Europa, jugant, a més a més, un paper de lideratge, i s'ha convertit en un referent mundial”.

“Durant la seva etapa al capdavant de Cellnex –prossegueix Bertrand Kan-, Tobías ha liderat amb visió, energia, criteri i bon fer la transició de Cellnex des d'un operador nacional, centrat al mercat espanyol, a una companyia de matriu europea amb presència a 12 països. En el procés la companyia ha multiplicat significativament el volum de les operacions, i ha resultat en un increment del seu valor de mercat des dels 3.200 milions d'euros en el moment de la sortida a borsa, fins als 23.000 milions d'avui, i ha representat un retorn anual per als nostres accionistes del 18%”.

Cellnex ha destacat en el comunicat que els vuit anys de Tobías Martinez al capdavant de l'empresa han estat marcats per la "profunda transformació" de la companyia, amb l'increment de les torres de telecomunicacions, la injecció de 14.700 milions d'euros per finançar el creixement, resultat de quatre ampliacions de capital executades en 18 mesos, i consolidar una clara posició de lideratge en matèria de govern corporatiu, transparència i estratègia ESG.

Noticias relacionadas

contador