ep seu de cellnex
EUROPA PRESS - Archivo

No hi ha fusió a la vista entre Cellnex i Telxius, de moment. El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, descarta qualsevol inversió en una companyia que comporti una participació minoritària i no de control.

  • 33,83€
  • 2,36%

"Competim a Espanya, és una magnífica companyia amb la qual tenim magnífiques relacions", ha recalcat Martínez en roda de premsa posterior a la junta d'accionistes d'aquest dimarts. Té bona relació amb el seu rival, controlat per Telefónica, KKR i Amancio Ortega (a través de Pontegadea). Una empresa amb la qual manté "competència i cooperació".

Però més enllà dels compliments, no hi ha opció d'integració sobre la taula, perquè comportaria que Cellnex tingués el control absolut sobre aquesta hipotètica empresa, en detriment de Telefónica. "Si existeixen oportunitats i no em refereixo específicament a Telxius, és necessari per a nosaltres tenir majoria. Som soci industrial, no financer", ha recalcat. Cellnex vol un "rol de gestió, no comptable".

No es referia només a Telxius, sinó també a CK Hutchison Networks, la filial d'infraestructures del grup d'Hong-Kong en referència al qual també hi ha hagut rumors sobre una possible inversió minoritària. En aquest cas, una altra cosa diferent és que hi hagi operacions amb qui ja és el seu soci asiàtic, perquè aquí sí que va obrir la porta a possibles operacions, però vinculades a la compra d'actius.

A més, Martínez ha explicat que està analitzant projectes de fibra, que se sumin als de les torres de comunicacions, però no qualsevol. Ha reconegut que, per exemple, no li interessa la fibra per a particulars. Un segment en què, reconeix, hi ha un alt grau d'inversió per part dels fons i firmes d'inversió.

Noticias relacionadas

contador