ep javier pags codorniu xef paco perez mar raventos bruno colomer codorniu
EUROPA PRESS

El fons d'inversió nord-americana Carlyle tancarà l'adquisició d'una participació majoritària del capital social d'Unideco, matriu de Codorníu i propietari també de Bodegas Bilbaínas, el proper 31 d'octubre.

En concret, Carlyle, a través de la societat Bubble, adquirirà una participació majoritària a Unideco, titular, indirectament a través de Ducde, del 93,9015% del celler de La Rioja, i, en conseqüència, una participació de control a Bodegas Bilbaínas.

El contracte de compravenda inclou com condició suspensiva, la preceptiva autorització de les autoritats de competència de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a Espanya i de The Federal Trade Commission, als Estats Units, que s'esperen obtenir durant el mes d'octubre, segons ha informat aquest dilluns el celler de La Rioja.

Així, un cop s'hagi produït el tancament, Bubble se situarà en una situació de presa de control indirecta i sobrevinguda i esdevindrà obligada a formular, en els tres mesos següents a la data de la presa de control, una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre la totalitat del capital social de Bodegas Bilbaínas.

Un cop hagi culminat l'OPA, Bubble té la intenció de promoure l'exclusió de cotització de Bodegas Bilbaínas de la Borsa de Bilbao.

La contraprestació de l'oferta pública d'adquisició serà de 7,18 euros, equivalent al preu mitjà de tancament de Bodegas Bilbaínas des del passat 31 d'octubre del 2017 fins al 28 de setembre del 2018, i que Bubble considera que tindrà la consideració de "preu equitatiu", si bé aquest extrem està subjecte a l'aprovació de l'autoritat competent com a part del procés d'autorització de l'oferta.

El preu de l'oferta es veurà reduït en l'import de qualsevol dividend que sigui distribuït amb caràcter previ a la liquidació de l'oferta pública d'adquisició.

Noticias relacionadas

contador