• Aquesta decisió s'ha pres "davant la situació d'incertesa política i jurídica en què es troba sumida Catalunya"
ep codorniu
CODORNÍU

El consell d'administració d’Unideco, empresa ‘holding’ del grup Codorniu Raventós i de Cellers Bilbainas, ha acordat el trasllat del seu domicili social des de l'actual ubicat a Barcelona a la Rioja. Es tracta d'un símbol empresarial català, ja que les històriques cellers de Sant Sadurní d'Anoia es van fundar al segle XVI.

  • 9,40€
  • 0,00%

Segons ha informat aquest dilluns la companyia en un comunicat, aquesta decisió s'ha pres "davant la situació d'incertesa política i jurídica en què es troba sumida Catalunya i amb l'objectiu de garantir els interessos dels seus treballadors i clients".

La companyia ha aclarit que es manté l'estructura operativa de producció de totes les seves cellers, així com el total dels seus empleats als seus actuals centres de treball. Fundada el 1551 i considerada l'empresa familiar més antiga d'Espanya Grup Codorniu compta actualment amb 10 cellers, vuit a Espanya (Bodegas Bilbaínas, Legaris, Escaladei, Raimat, Bach, Nuviana, Abadia de Poblet i Codorniu), una a la Vall de Napa a Califòrnia, (Artesa) i una altra a Mendoza - Argentina (Setena).

Fa uns dies, Codorniu es desmarcava de l'independentisme en un altre comunicat. La direcció general de la companyia al·ludia a "la pressió a la qual ens veiem sotmesos com a empresa catalana i els comentaris incerts que es difonen perjudicant seriosament la imatge de la nostra companyia". Des del grup van explicar que se'ls havia "unit a l'independentisme sense que Codorniu tingui res a veure amb aquest procés polític, ni amb cap altre".

CODORNIU

Codorniu, empresa espanyola productora de cava, és l'empresa familiar més antiga d'Espanya. Es va fundar el 1551 per Jaume Codorniu. El 1659, l'hereva de la masia de Can Codorniu, Anna, es va casar amb un jove viticultor anomenat Miquel Raventós. Des de llavors, la família Raventós ha estat durant segles la propietària de Codorniu.

La companyia compta actualment amb deu oficines comercials a l'estranger i acords estratègics de distribució en països clau de tot el món. L'exportació va suposar el 2011 el 48% de les vendes globals del Grup Codorniu. En l'actualitat dóna feina a 800 persones.

Cal destacar que Codorniu és un símbol de Catalunya, així com el cava que s'associa ràpidament amb la comunitat autònoma. El 1872, Josep Raventós va començar a escriure la història d'aquest producte i va elaborar la seva primera ampolla de cava. En morir, el seu fill Manuel Raventós va heretar Can Codorniu i seguint els passos del seu pare va canviar el rumb del negoci familiar.

Va decidir que els cellers es dedicarien exclusivament a l'elaboració de cava i va viatjar a França per ampliar els seus coneixements enològics. El 1885 Manuel Raventós, amb 23 anys, va ordenar començar la construcció de les Caves Codorniu a Sant Sadurní d'Anoia.

FAMÍLIA RAVENTÓS

La família Raventós compta amb prop de 200 membres de diferents generacions que són accionistes de Codorniu, a través de l'empresa patrimonial Unideco. A part del seu negoci de cava, Unideco compta amb diferents negocis com Cellers Bilbainas o Unipost, de la qual només una de les cinc branques de la família és accionista majoritària.

Al capdavant d'Unipost figura Anton Raventós Raventós, com a president, que va ser director de producció de Codorniu fins al 2009, i Pau Raventós Sáenz, director general de l'operadora postal, que és cosí de Maria del Mar Raventós Chalbaud, l'actual presidenta de les caves.

Unipost ha estat vinculada al procés de referèndum il·legal de Catalunya, ja que la Guàrdia Civil es va presentar a les seus d’Unipost a l'Hospitalet i Terrassa. Aquí van confiscar informació sobre el cens del referèndum. A més, a l'actualitat està immersa en un ERE d'extinció per a 2.200 treballadors, tota la seva plantilla d'Espanya.

Noticias relacionadas

contador