ep carlos torres declaraels resultatsels tres primers mesoslany
EUROPA PRESS

Carlos Torres, conseller delegat de BBVA, ha assegurat que els espanyols "no sabem estalviar". D'aquesta manera, ha aprofitat la 25a Trobada Financera organitzada per Deloitte per demanar polítiques públiques que fomentin l'estalvi de les llars i famílies espanyoles.

  • 10,90€
  • -0,77%

De fet, Torres ha apuntat que "tenim mals hàbits financers" i ha afegit que "estalviem menys del que hauríem". Una decisió que, tal com ha apuntat, "té repercussions" negatives. Durant la seva intervenció en l'acte ha assenyalat que més de dos terços de la classe mitjana espanyola no té fons d'emergència i ha insistit en la necessitat de fomentar públicament l'estalvi.

Una altra "oportunitat molt gran" que ofereix el context actual és la transformació de la proposta de valor per als clients, ha assenyalat Torres, que ha explicat que les persones, en general, no gestionen bé les seves finances, la qual cosa suposa una causa fonamental d'estrès a tot el món.

En aquest sentit, el directiu considera que pot ajudar als usuaris a anticipar els seus problemes i proporcionar-los assessorament perquè puguin complir els seus objectius financers. "Creiem que l'oportunitat està en utilitzar les dades, la palanca fonamental per afegir valor aplicant tecnologia", ha apuntat.

Carlos Torres assegura que les persones, en general, no gestionen bé les seves finances, la qual cosa suposa una causa fonamental d'estrès a tot el món

En un context en què l'accés a les dades passa cada vegada més pel consentiment dels clients, ha destacat que aquest accés dependrà de la confiança dels clients en cada entitat. "El nostre negoci es basa en la confiança, en la mesura que siguem capaços de desenvolupar valor afegit aprofitant les dades, serem capaços d'aprofitar la confiança que els clients tenen en nosaltres", ha explicat Torres.

DIGITALITZACIÓ DE LA BANCA

No obstant això, Carlos Torres ha volgut ressaltar la tasca de digitalització de la banca i, sobretot, de BBVA. L'entitat ha registrat un procés de digitalització de BBVA que s'ha traduït en una penetració a la clientela propera al 50%, llindar que l'entitat espera superar en un breu termini de temps. A finals d'aquest any o principis de 2019 la meitat dels clients seran mòbils, segons els seus càlculs.

Pel que fa a les vendes del banc al seu canal digital, aquestes s'han triplicat en dos anys. Aquest creixement ha fet, segons ha explicat el conseller delegat, que hagin millorat els resultats durant els últims trimestres. "Fa dos anys tenim creixement d'ingressos recurrent proper al 10%, això deu al fet que augmentem els ingressos per la via de la digitalització sense el corresponent augment en els costos", ha defensat.

Torres ha destacat que l'aparició de noves tecnologies a un ritme cada vegada més gran està canviant els mètodes i impulsant nous reptes al voltant de la privacitat i l'automatització de la feina, però també oportunitats cap a la simplificació, la rapidesa, l'abaratiment i la major accessibilitat.

Noticias relacionadas

contador