arcelormittal buena cuadrada logo fachada

ArcelorMittal va tancar aquest dilluns la venda dels seus actius als Estats Units a Cleveland-Cliffs (CLF) per 1.400 milions de dòlars (prop de 1.200 milions d'euros). Una operació que porta a Jefferies a situar el preu objectiu en 14 euros i manté la recomanació de compra. En canvi, JP Morgan la valora en 9 euros. Els títols de la companyia cotitzen aquest dimarts a l'entorn dels 11,5 euros.

  • 23,76€
  • 0,93%

Jefferies assenyala que Arcelor Mittal mantindrà, una vegada conclogui la transacció, una participació del 16% de la companyia estatunidenca. Una operació que pot estar enllestida abans que conclogui l'exercici.

La firma apunta que aquest moviment permet a la companyia reduir la seva exposició als mercats nord-americans. I, per exemple, centrar-se en el mexicà on percep més oportunitats de creixement i avantatges competitius. A més, pot millorar el retorn als seus accionistes i rebaixa la seva exigència de complir amb els compromisos laborals (pensions) de la plantilla estatunidenca.

Per part seva, JP Morgan indica que amb aquest moviment, Arcelor Mittal dóna per conclòs el seu programa d'optimització, que contemplava desinversions per valor de 2.000 milions de dòlars, per la qual cosa ja no té en cartera la venda d'actius a gran escala. "No obstant això, pot considerar operacions de menys grandària".

A més, recorda que Arcelor Mittal encara ha de concretar en quina mesura es pot veure modificada la seva política de retribució a l'accionista.

Noticias relacionadas

contador